Assassin’s Creed: Unity

Assassin’s Greed: Unity sai kriitikoilta jokseenkin ristiriitaisen vastaanoton. Kritiikki kohdistui hieman bugiseen kokonaisuuteen ja välttäväään tarinaan. Co-op-puolta ja grafiikkatason nostoa on puolestaan on kehuttu. Mitä jäi pelaajalle käteen pelisarjan viimeisimmästä julkaisusta?

Assassin's Creed® Unity_20141222124133Ubisoft on hieman jämähtänyt hiekkalaatikotrendin kuoppaan, jonka viime vuosikymmen aloitti ja joka on tullut tiensä päähän monella tavalla. Tämä on myös Assanssin’s Creed: Unityn ja mielestäni koko pelisarjan pahin riippakivi.

Idea laittaa pelaaja ohjaamaan salamurhaajia muistojen kautta on aina kuulostanut aivan helvetin hyvältä…

Assassin's Creed® Unity_20150103192731

Juonessa mukana?

Hyvä kuorrute ei pelasta huonoa kakkua. Peli näyttää hyvältä ollakseen avoimen maailman peli. Valitettavasti toistuvat bugit grafiikasssa ja pelattavuudessa tekevät ikäviä säröjä ja illuusioon 1700-luvun Pariisista. Vilkkaat ja elämää täynnä olevat kadut näyttävät vakuuttavilta ja ihmisjoukkoon on hyvä hukuttaa Arnoa jahtaavat vartijat. Niin, pelin päähahmo Arno liittyy erilaisten sattumusten ja kohtalon kautta salamurhaajien veljeskuntaan ja ryhtyy selvittämään rakkaansa Elisen isän murhaa. Tässä olisi ollut hyvä perusjuoni, jonka tahdissa olisi ollut hyvä kikkailla pariisilaisten katoilla ja salamurhata muutama ilkeä tyyppi tyylillä. Mutta ei. Mukaan on pakko edelleen sekoittaa ennestään tuttu muistojen kanssa kikkailu. Idea laittaa pelaaja ohjaamaan salamurhaajia muistojen kautta on aina kuulostanut aivan helvetin hyvältä, mutta se jotenkin menetti loistonsa heti pelisarjan alussa. Avoin maailma ja mukaansatempaava juoni ei viihdy – ainakaan helpolla – samassa paikassa. Yritin orjallisesti tehdä pelkästään juonitehtäviä ja minulla oli silti vaikeuksia pysyä tarinan mukana.

Tehtäviä helpottaa vartijoiden tekoäly.

Assassin's Creed® Unity_20150103192837Kiipeily ja liikkuminen on edelleen miellyttävää. Salamurhat ovat mielenkiintoisia, jos haluaa ryhtyä oikein luovaksi. Homma hoituu usein myös paljon suoremmalla taktiikalla. Mutta tarkoitushan on aina hoitaa kohde päiviltä mahdollisimman huomaamatta. Tehtäviä helpottaa vartijoiden tekoäly. Vaikeutta tuntuu lisäävän vartijoiden ilmeinen telepatia. Peli kertoo toisinaan, että vartijat muistavat ja tunnistavat sinut myöhemmin kahakan jälkeen. Tämä olisi erittäin hyvä lisäys, jos se koskisi vain sitä kyseistä vartijaa, joka on ollut todistamassa tai mukana kahakassa. Mutta vaikuttaa siltä, että jokainen vartija tuntee pelaajan ja pitää tätä automaattisesti surmattavana uhkana. Kuulat lentävät ja miekat heiluvat välittömästi jos pelaaja kulkee liian läheltä vartijaa.

Assassin's Creed® Unity_20141222125335

Co-op

Moninpelissä on paljon potentiaalia. Se toimisi varmasti vielä paremmin jos sitä tekisi ystävävien kanssa puheyhteydellä, jolloin voisi suunnitella tehtävien kulun. Minun kaverilistallani ei valitettavasti ollut Unityn omistajia ja moninpelikokemukset eivät siksi olleet hohdokkaimmasta päästä. Ryhmä tuntemattomia ilman kommunikaatiota juoksentelemassa miekat tanassa läpi tehtävien. Koetapa siinä istua katon harjalla ja suunnitella salamurhaa, kun pelikumppanit rynnivät takki auki torille huitomaan vartijoita hengiltä. Voit tarvittaessa pyytää ystäviä tai tuntemattomia apuun suorittamaan juonitehtävää. Teknisesti moninpeli toimi hyvin ja pelistä putoilua tai muuta servuhäikkää ei ilmennyt. Latausajat ovat siedettävää luokkaa, vaikka pelissä yleisesti on hieman liian pitkät latausajat. Moninpeli olisi vain ollut syytä integroida pelisarjaan jo aikoja sitten.

Idea on edelleen loistava, mutta toteutus toistaa itseään

AC unity multiKuinka kauan fanit jaksavat ostaa vuosi toisensa jälkeen saman pelin hieman eri kuoressa? Itse en jaksa enää yhtäkään. Idea on edelleen loistava, mutta toteutus toistaa itseään ja Assassin’s Creedin taru alkaa olemaan loppusuoralla – tai oikeastaan se on jo päässyt maaliin, mutta jatkaa kunniakierrosta kiusallisen pitkään. Ehkä pelisarja tarivitsee täydellisen flopin, jotta Ubisoft uskoo, että pelisarja on nyt ohi – ainakin sellaisena kun se on pelaajille esitetty viimeisen kahdeksan vuoden ajan. Toivottavasti se seuraava Assassin’s Creed on viimeinen ja jättää hyvän maun pelisarjasta. Nautin AC-pelistä aina ensimmäiset tunnit, kunnes huomaan sen loppujen lopuksi olevan aivan samanlainen kuin se edellinen.

Pelien parissa vietetty aika on kuin laittaisi pankkiin rahaa…vai miten se meni. Kuuntele Pelaajien Podcast!

Leave a reply:

Your email address will not be published.