Call Of Duty: Advanced Warfare

Tasaiseen tahtiin uutta CODia puskeva Activision haluaa selvästi takoa, kun rauta on kuumaa. Hitaasti jäähtyvän COD-pelisarjan viimeisin osa Advanced Warfare laittaa pelaajan taas yhden sankarisotilaan puikkoihin ja pelastaa maailman Amerikan lipun liehuessa taustalla. Call of Duty®: Advanced Warfare_20141116132245

Jaaaaa, Action!

Yksinpelikampanja toimii jälleen kuin junan vessa, eikä kyydistä halua pois edes quick time eventien ajaksi. Olen aina ollut sitä mieltä, että COD tekee todella tasokasta FPS-viihdettä, enkä joutunut tälläkään kertaa pettymään. Ainainen turha toiveeni paremmasta juonesta ei kuitenkaan taaskaan toteudu. Juoni on jostain tieteiskirjailijan märän unen ja pelottavan todentuntuisen tulevaisuudenkuvan välimaastosta. Sledgehammer Games vetää homman onneksi kunnolla överiksi ja jäljelle jää viihdyttävä vuoristorata erittäin näyttävällä grafiikalla ja ääninäyttelyllä.

Call of Duty®: Advanced Warfare_20141115125848Pelin audiovisuaalinen ilme on korkealaatuinen. Nostin ajoittain leukaa lattiasta, sillä grafiikka on todellakin tätä sukupolvea. Välianimaatioissa ero oikean ja animoidun kuvan välillä on häiritsevän pieni. Toimintakohtaukset nostavat sykkeen ja pompauttivat takamuksen useaan otteeseen sohvalta. Pelin äänet kuulostivat muhkeilta ja laadukkailta – ainakin pleikan omilla, virtual surround -kuulokkeilla. Ääninäyttely on tasokasta ja ennen kaikkea Kevin Spacey vetää oman roolinsa pelissä hyvin ja jättää ehdottomasti pysyvän muiston pelihahmojen kirjoon.

Tuttu muurin luoma turva on vastustajalle vain väliaikainen este.

Call of Duty®: Advanced Warfare_20141115132533

Moninpeli

Advanced Warfare eroaa eniten edeltäjistään liikkumisessa. Pelihahmon exopuku mahdollistaa jokseenkin vaivattoman liikkumisen myös vertikaalisesti. Moninpelin ystävät joutuvat opettelemaan vanhat kuviot uusiksi, sillä rakettirepun vaikutus monipelikamppailuihin on suuri. Tuttu muurin luoma turva on vastustajalle vain väliaikainen este. Kuulet vain suhinan, kun vastustaja kohoaa muurin takaa ilmaan ja pudottaa naatin syliin. Jos uusi ja erilainen pelottaa, voivat aremmat palata vanhan ja tutun moninpelin pariin exopuvuttoman moodin turvin. Pelimuodot, perkit ja muut entisistä CODeista tutut jutut toimivat edelleen. Exopukuvun kykyjä ja muutamaa futuristista mutkaa ja räjähdettä lukuun ottamatta erittäin turvallisia ratkaisuja pelinkehittäjän puolesta – vaikka kyllähän tuossakin jo uudistusta on kerrakseen. Moninpelikentät vaikuttavat olevan huolellisesti suunniteltuja ja toimivat hyvin. Tähän toki voi tulla myöhemmin päivitys, kun moninpelistä on enemmän pelitunteja takana ja näkee miten kauan kentät kestävät pelaamista. Kyllä sieltä jo on löytynyt aika hyviä istumapaikkoja – ja siis tietenkin muiden toimesta.

Call of Duty®: Advanced Warfare_20141115122606Odotan suurella mielenkiinnolla, milloin CODin liekki on oikeasti palanut loppuun ja väki on saanut tarpeekseen. En palaa pelisarjan moninpeleihin enää samalla innolla kun kahden ensimmäisen aikana, mutta kampanjat tulen pelaamaan aina samalla nälällä kuin ennenkin. Vahva vuosipäivitys, joka taitaa valitettavasti unohtua seuraavan CODin tullessa taas myyntiin.

Pelien parissa vietetty aika on kuin laittaisi pankkiin rahaa…vai miten se meni. Kuuntele Pelaajien Podcast!

Leave a reply:

Your email address will not be published.