Captain Toad: Treasure Tracker

Super Mario 3D Worldin minipeleistä oman spin off-pelinsä saanut Captain Toad: Treasure Tracker on mukava ja lempeä pulmanratkontapeli, jonka vaikeusaste on säädetty pelaajaystävälliseksi. Peli osoittautuu hyväksi välipalaksi ennen seuraavaa Mario-peliä.

Kentät ovat kompakteja, hauskasti suunniteltuja ja pitävät sisällään kokoonsa nähden paljon tutkittavaa ja salaisuuksia.

Captain toad_5Sympaattiset hahmot sekä värikkäät ja mielikuvitukselliset kentät ovat taattua Nintendo-laatua. Lyhyt mutta ytimekäs peli kestää uudelleenpeluuta ja normaalia alempi hinta tuntuu järkevältä ratkaisulta sillä aivan täysimittaiseksi peliä ei oikein voi kutsua. Perheen pienimmille tarkoitettu seikkailu saa iäkkäämmänkin pelaajan hieromaan hieman päätä. Varsinkin kaikkien salaisuuksien metsästäminen on haastavaa.

Captain toad_3

Rescue the Princess..tai siis Toadette!

Nintendo pitää kaavan tuttuna ja pelin tarina pysyy uskollisena Mario-maailmalle. Captain Toad etsii Toadetten kanssa tähtiä, kun outo harakkavelholintu kaappaa Toadetten, jolloin Captain Toadin on lähdettävä pelastusreissulle. 19 kenttää sisältävä episodi on tahkottu läpi muutamassa tunnissa, joka jälkeen toinen episodi aukeaa ja tällä kertaa Captain Toad joutuu harakan kysniin ja Toadette lähtee ratkomaan pulmia uusissa ja haastavammissa kentissä. Kentät koostuvat pyöritettävistä maailman palasista, jotka sisältävät esteiden ja mahdollisten vihollisten lisäksi kolme timanttia ja yhden tähden.

Captain toad_2Kentät ovat kompakteja, hauskasti suunniteltuja ja pitävät sisällään kokoonsa nähden paljon tutkittavaa ja salaisuuksia. Vastustajat ja ympäristön elementit ovat Mario-peleistä tuttuja ja toimivia. Tähden löytämällä pääsee kentän läpi. Timantit ovat enemmän tai vähemmän piilotettuja ja niitä pitää määrättyyn pisteeseen menneessä olla löydettynä tarpeeksi, jotta voi edetä pelissä. Pelimaailmaa voi pyörittää vapaasti löytääkseen parhaan kuvakulman ohjata hahmoa. Pimeitä kulmia ja salaisuuksia paljastuu myös kentän uumenista. Pelaaja voi saada lisämeriittiä suorittaessaan jokaisen kentän sisältämän lisätehtävän, esimerkiksi läpäisemällä kentän ilman, että vahingoittaa yhtään vastustajaa.

Ei patchejä tai muita päivityksiä, se vain toimii.

Captain toad_4

Ihan niin kuin silloin hyvään aikaan

Pelissä miellyttävintä on sulava pelattavuus ja bugittomuus, joka tuntuu olevan yhä isompi plussa tämän päivän peleissä. Ja mikä hienointa, peliä pääsee pelaamaan heti kun kiekon on laittanut koneeseen. Ei patchejä tai muita päivityksiä, se vain toimii. Gamepad tukee peliä kiitettävästi, vaikka toisinaan pieni ruutu on hieman sekava pelitannerta pyörittäessä. Kosketusnäyttöä käytetään usealla tavalla ratkomaan pulmia kenttien esteitä.

Captain toad_1Grafiikka on hyvännäköistä ja musiikit tunnelmallisia. Äänipuoli on kokonaisuudessaan kunnossa. Kuten aiemmin mainitsin, taattua Nintendon laatua. Jos on Mario-pelien ystävä niin Captain Toad: Treasure Tracker maistuu myös. Pelin parissa kokee mukavia hetkiä, mutta ei ikimuistoisia – jos tällaisesta pelistä sellaista edes kaipaa. Harmitonta ja viihdyttävää ajanvietettä muutamaksi illaksi. Go Nintendo!

Pelien parissa vietetty aika on kuin laittaisi pankkiin rahaa…vai miten se meni. Kuuntele Pelaajien Podcast!

Leave a reply:

Your email address will not be published.