Dishonored 2

Dishonored 2 parantaa ensimmäisestä osasta valtavasti ja on kokonaisuudessaan pelisuunnittelun mestariteos.

Peli jatkaa ensimmäisestä osasta tuttujen hahmojen parissa ja pelaaja saa alussa vastaansa valinnan pelata joko Corvolla tai Emilyllä. Molemmilla on omat uniikit kykynsä joten uudelleenpeluuarvoa on paketissa varsin mukavasti. Tarina sijoittuu vuosia ensimmäisen Dishonoredin jälkeen, joten suosittelen ainakin lukemaan mitä ensimmäisessä osassa tapahtui, koska peliin viitataan välillä vahvasti ja tuttuja hahmoja esitellään uudelleen jatko-osassa. Peli myös esittelee lyhyesti ensimmäisen osan tapahtumat.

Dishonored 2:n maailma on synkkä ja muuttuu pelaajan valintojen mukaan vielä synkemmäksi jos väkivaltaisuus on pelitapana. Kyseessä on kuitenkin stealth -peli, joka antaa eteen valtavasti tapoja pelata ja edetä. Kyseessä ei ole open world -peli, vaan jokainen kenttä on jaettu varsin laajoiksi lohkoiksi joissa on välillä useitakin tapoja, pakollisia ja vapaavalintaisia, jotka muokkaavat myös tarinaa. Sivutehtäviäkin löytyy, jotka syventävät pelimaailman synkkää puolta vahvasti. Jokaisen kentän lopussa eteen annetaan yhteenveto ikkuna, jossa näkee että onko sen hetkinen pelitilanne kallellaan hissuttelijan vaiko massamurhaajan suuntaan.

Kenttäsuunnittelu ansaitsee erikoismaininnan. Clockwork Mansion on pelin ehdottomasti makeimpia pelialueita, mutta pelin yhdeksään kenttään mahtuu useita samankaltaisia mestariteoksia ja pelaaja ei ole koskaan sidottu yhteen tapaan edetä. Pelaaja voi kehittää hahmonsa kykyjä ja asearsenaaliakin, joista löytyy varsijousi ja pistooli. Panoksia ei jaeta liiaksi, joten täydeksi räiskimiseksi peli ei koskaan mene, mutta hätätilanteissa tuli välillä painettua liipasimesta, mutta useimmiten varsijousella, hiljaa ja nätisti.

Dishonored 2 on ehdottomasti vuoden parhaita pelejä jonka uniikki maailma veti minut mukaansa kymmeneksi tunniksi. Pelin pääsee nopeamminkin läpi jos haluaa, mutta kentät ovat täynnä valtavasti tutkittavaa ja pelin makeita ympäristöjä jäki mielellään pällistelemään pidemmäksikin aikaa. Tarkoituksena olisi pelata seuraavaksi läpi täysin hissukseen menemällä ja ketään tappamatta. Kuva: Official

Pelaajan-Net_Recommend-Badge_w200

Parasta nyt: 1. Super Mario Odyssey 2. Pillars of Eternity 3. Battlefront 2. Odotan: God of War (PS4). Voit seurata minua myös Twitterissä!

Leave a reply:

Your email address will not be published.