Ennakko: Tearaway

Media Molecule, kehittäjätiimi LittleBigPlanetin takaa, julkaisee marraskuun lopulla Tearawayn PlayStation Vita -käsikonsolille. Peli saapui Pelaajan.netin ennakkotestiin. Lue artikkelista fiilikset pelistä ensimmäisten paperitasojen takaa.

Tearaway on paperinen seikkailupeli. Kaikki maailmassa on silkkaa paperia ja käsintehdyn näköistä tilpehööriä. Meininki on omaperäistä ja rennon viehättävää. Pelaaja pääsee itsekin askartelemaan pelimaailmaan kaikennäköistä ja olemaan osa seikkailua PlayStation Vitan kameran, kosketusnäytön ja takakosketuspaneelin kautta.

Tearawayn maailma sinua, oikean maailman ihmistä. Pelihahmo Iota tai Atoi, sukupuolesta riippuen, seikkailee läpi paperisen maailman pelaajan komennettavana ja ottaen välillä suoran kontaktin tarvittaessa PS Vitan etukameran kautta. Oma naama heijastuu taivaalle ja pelaaja on osa pelimaailmaa. Välillä pitää takapaneelia koskettamalla tuoda oma sormi läpi paperisen pelimaailman auttaen täten pelihahmoa sekopäisten vihollisten kanssa. Kosketusnäytön kautta tehdään myös paljon asioita. Kaikki nämä nerokkaat interaktiot eivät tunnu väkinäisiltä ja ovat osa Media Moleculen uniikkia pelikokemusta. Pulmia ratkotaan käyttäen laajasti Vitan ominaisuuksia.

Tearaway on lineaarinen sopivassa suhteessa. Pelaajalla on mahdollisuus tutkia ja löytää kaikenlaista mielenkiintoista paperisesta ympäristöstä. Alkumetreillä saadaan käyttöön kamera, jonka avulla ratkotaan myös pelin pulmia. Askartelu on hauskaa. Pelaaja saa pelin alkumetreillä tehtäväkseen askarrella kypärän timanteilla pelimaailmaan. Asia hoituu kosketusnäyttöä käyttämällä hieman epätarkasti, mutta pelin visuaaliseen tyyliin sopivana.

Tearaway on monella tapaa tunnistettava Media Molecule -peli ja ehdottomasti odottamisen arvoinen. Monipuolinen Vitan käyttö ei tuntunut väkinäiseltä vaan koko ajan ruutuun hypähti jotain uutta, nerokasta tekemistä laitteen ominaisuuksilla. Tearaway tuntuu todellakin olevan kaiken hypen arvoinen ja ehdottomasti yksi vuoden ainutlaatuisimpia julkaisuja.

Kuvat: Official

 

Parasta nyt: 1. Super Mario Odyssey 2. Pillars of Eternity 3. Battlefront 2. Odotan: God of War (PS4). Voit seurata minua myös Twitterissä!

Leave a reply:

Your email address will not be published.