HearthStone: Heroes of Warcraft

Näin vajaan vuoden julkaisun jälkeen ajattelin arvostella pelin, josta on riittänyt iloa monina iltoina, matkoina ja satunnaisina hetkinä. HearthStone: Heroes of Warcraft on jo saanut emopelin päälle reilusti lisäsisältöä, joka on värittänyt loistavaa korttipeliä entisestään. HearthStone on loistava peli, johon mielellään upottaa myös oikeaa kahisevaa.

Tärkeintä on muistaa myös häviämisen jalo taito.

HearthStone muistuttaa monella tapaa fyysistä World of Warcraft: Trading Card Game -keräilykorttipeliä. Blizzard on kuitenkin tehnyt loistavia ratkaisuja HearthStonen yksinkertaistamisen kanssa. Peli on erittäin helppo oppia ja korttien kyvyt on nopeasti hanskassa. Korttien keskenäinen synergia ja alusta matsin loppuhetkille toimivan pakan masterointi vaatii kuitenkin perehtymistä, harjoittelua ja eritoten keskittymistä. Matsin kulku voi muuttua hetkessä pienestä omasta virheestä. Tärkeintä on muistaa myös häviämisen jalo taito. Loistavaksi todettu pakka voi hävitä ja sen kuuluukin hävitä jotta pakan heikkoudet tulevat itselle ilmi. On hyvin vaikeaa löytää pakka, joka toimisi jokaista skenaariota tai teemaa vastaan, mutta on erittäin hauskaa yrittää löytää tämä kokonaisuus. 

ss1-full

HearthStone sisältää nykyään emopelin korttimäärän lisäksi Goblins vs. Gnomes -kortteja joita voi ostaa 5 -kortin buusteripaketeissa, pelin omalla tai oikealla valuutalla. Muutamalla kympillä voi avata itselleen myös kokonaisen Curse of Naxxramas -kampanjan, joka on haastava yksinpelisisältö, jonka kautta saa itselleen myös lisää kortteja. Tämän kampanjan voi myös ostaa osissa niin pelin omalla kuin oikealla mammonalla. Blizzard on siis tuonut vaihtoehtoja maksamiseen ja pelaajalla on mahdollisuus avata kaikki ilmaiseksi peliä pelaamalla. En häpeä kuitenkaan myöntää, että olen ostanut pelissä niin buusteripaketteja kuin Naxxramas -sisältöä oikealla rahalla, koska yksinkertaisesti rakastan keräilykorttipelejä ja olen valmis maksamaan loistavasta pelistä.

HearthStone ei myöskään sisällä erillistä hyökkäysvaihetta, vaan hyökätä saa missä tahansa vaiheessa omaa vuoroaan.

HearthStone on täysin 1v1 -kokemus, joko tietokonetta tai ihmisvastustajaa vastaan verkossa. Verkossa mittelöintiä voi harrastaa joko Casual -matseissa tai Ranked Ladder -moodissa. Tämän lisäksi mukana on Arena, joka vaatii pelaajalta pääsymaksun. Arena testaa pelaajan pakanrakennuskykyjä ja tavoitteena on voittaa 12 matsia, häviämättä kolmesti. Moodi sisältää mukavasti palkintoja siellä pärjäävälle.

Pelaaja kasvattaa manavarastoaan yhden kerrallaan vuorossa aina kymmeneen asti. Näillä maksetaan kentälle eri hintaisia Minion, Spell -ja Weapon -kortteja. Vastustajan vuorolla ei toimita, vaan kaikki hoidetaan omalla vuorolla. HearthStone ei myöskään sisällä erillistä hyökkäysvaihetta, vaan hyökätä saa missä tahansa vaiheessa omaa vuoroaan. Kun vastustajan kestävyyden saa nollaan, on peli voitettu. Valittu hahmo kerää kokemusta, jolla saa myös avattua lisää kortteja omaan kokoelmaansa.

ss3-full

HearthStone sisältää World of Warcraft -hahmoluokkien määrän erilaisia pelihahmoja (paitsi Death Knight ja Monk) , joilla jokaisella on oma erikoiskyky. Lähiaikoina olen pelannut pääosin toimivaksi todetulla Paladin -pakallani, mutta uutena tulokkaana Druid on vienyt myös aikaa. Paladin painottuu paljolti pelikentän kontrolloimiseen kun taas Druid -pakkani toimii pikkuhiljaa kasvaen murskaaviin mittasuhteisiin. HearthStone sisältää valtavasti erilaisia tapoja pelata ja oma suosikki löytyy nopeasti. Suosittelen kuitenkin perehtymään erilaisiin komboihin ja pakkatyyppeihin, koska HearthStonen suola on koko ajan kasvavassa peliyhteisössä, joka jaksaa tutkia ja tonkia erilaisia kombinaatioita.

HearthStone on vuoden 2014 parhaimpia pelejä ja sen mukaan ei todellakaan ole liian myöhäistä hypätä

HearthStone: Heroes of Warcraft on parhaimpia digitaalisia korttipelejä joita olen pelannut. Se on yksinkertaisen oloinen ja nopeatempoinen mutta äärimmäisen syvä kokonaisuus. Goblins vs. Gnomes -lisäri on kuitenkin kuljettanut peliä enemmän satunnaisuuden suuntaan Random -mekaniikoillaan, joka ei itselle täysin vielä maistu. Blizzardilla on kuitenkin loistava tuote käsissään, jota se varmasti tulee laajentamaan mm. Death Knight -ja Monk -hahmojen ja muiden WoWin Raid -yksinpelisisältöjen muodossa. HearthStone on vuoden 2014 parhaimpia pelejä ja sen mukaan ei todellakaan ole liian myöhäistä hypätä.

HearthStone löytyy PC,MAC -tietokoneilta ja iOS,Android -tableteilta. Se on myös kehityksessä älypuhelimille. Voin myös suositella pelin iPad -versiota, joka on täyttä parhautta.

Kuvat: Official

Parasta nyt: 1. Super Mario Odyssey 2. Pillars of Eternity 3. Battlefront 2. Odotan: God of War (PS4). Voit seurata minua myös Twitterissä!

Leave a reply:

Your email address will not be published.