Level 1 – Pro Evolution Soccer 2015

Päätetiin Villen kanssa aloittaa Level – nimetyt blogit, jotka toimivat eräänlaisina seinäkirjoituksina, mietteinä, testiartikkeleina tai muuten vaan rentoina teksteinä, joita haluamme kirjoittaa kaiken tuoksinnan keskellä.

Ne voivat tulla sisältämään myös lyhyitä fiiliksiä, eräänlaisia ”Review in Progress” –tyyppisiä mietteitä tietystä pelistä, joka on sillä hetkellä työn alla.

Toivottavasti idea maistuu, koska kyseessä on meille rennompi metodi tuoda vaihtuvaa sisältöä.

Pro Evolution Soccer 2015

Pro Evolution Soccer ja FIFA käyvät vuosittain kisaa kovimman futispelin tittelistä. Olen pelannut lapsuuteni PES -sarjaa kunnes FIFA nousi johtajan paikalle vuonna 2009 ja viimeistään versiolla FIFA 10. FIFA on mielestäni ollut siitä lähtien paras jalkapallopeli ja on sitä tänä vuonnakin, mutta Pes 2015 on kuitenkin viihdyttävä kokonaisuus.

Pelattavuus on kunnossa, mutta kyseessä on hyvin nopeatempoinen, joka arcademainen futispeli, jossa laukauksista puuttuu paino ja pallo kulkee edelleenkin hyvin hallitusti. Asetuksista voi kuitenkin ottaa apuja pois, mutta vieläkin kyseessä on hieman ohjatun oloinen jalkapallopeli. Pelaajien animaatiot ovat kunnossa, mutta fysiikasta puuttuu se jokin, kuten esimerkiksi osuman tuntu.

Suurimpien joukkueiden pelaajat ovat pääosin aidon näköisiä, mutta pelistä löytyy reilusti pelaajia, jotka eivät näytä lainkaan siltä kuin oikeassa elämässä. Konamin FOX Engine piirtää sulavaa grafiikkaa testatulla PS4:lla eli pyörii nätisti ja sulavalla ruudunpäivityksellä. Hahmomalleissa on kuitenkin parannettavaa. Tunnetta tuodaan mukaan lähikuvilla tilanteista, joissa myös ilmeitä on saatu mukaan.

PES -sarjassa tunnelma on aina ollut kohdallaan. Yleisön läsnäolon tuntee ja matseissa on fiilistä, jonka FIFA on saanut mukaan vasta tämän vuoden versiossa.

Erikoistilanteissa minua häiritsee suuresti visuaalinen apugrafiikka. Inhoan syvästi tämänkaltaisia asioita futispeleissä ja valitettavasti PES on nojannut näihin jo usean version ajan. Pelaajalle halutaan tuoda informaatiota siitä, miten erikoistilanteet tulevat tapahtumaan, joka vie pois yllätyksellisyyttä ja sitä realismia.

PES 2015 on hyvä futispeli, mutta se ei kuitenkaan ole itselle sitä mitä jalkapallopelistä haen. Sarja laahaa vieläkin jäljessä ja sen yleisistä perusvioista on vieläkin lisenssin vajaavaisuus.

Parasta nyt: 1. Super Mario Odyssey 2. Pillars of Eternity 3. Battlefront 2. Odotan: God of War (PS4). Voit seurata minua myös Twitterissä!

Leave a reply:

Your email address will not be published.