Laitetesti: Creative Sound Blaster Evo Wireless

Creativen Evo Wireless – kuulokkeet keskittyvät tuomaan pelaajalle tyylin, mukavuuden ja käytettävyyden samassa paketissa. Kuinka Creative on onnistunut näissä asioissa? Lue Pelaajan.netin laitetesti Evo Wireless – kuulokkeista.

Kuten tuotenimi jo asian kertoo, kyseessä on langattomat kuulokkeet, jotka toimivat Bluetooth – yhteyden kautta ja tarvitsevat tietysti laitteen, joka kyseistä yhteyttä tukee. Kuulokkeissa on Mini-USB –liitin ja 3,5mm –liitin jos Bluetooth – mahdollisuutta ei omasta pöytäkoneesta löydy, mutta Bluetoothin kautta kuulokkeet ovat näppärät ja nopeat käyttää. Itselläni on PC:ssä Bluetooth – USB -dongle, joka löysi kuulokkeet saman tien. Lisätestinä kokeilin niitä iPadin ja PlayStation Vitan kanssa ja liittäminen oli nopeaa ja vaivatonta.

Evo Wireless –kuulokkeet ovat suunniteltu selkeästi pelaamisen lisäksi yleiseen käyttöön. Ne taittuvat näppärästi laukkuunovat, ovat kooltaan kompaktimmat ja huomaamattomammat kuin Creativen muut pelikuulokkeet. Langattomuus ja pieni koko tekevät niistä loistavat musiikin kuunteluun vaikkapa kaupungilla, mutta pienten kuulokekuppien koon mukana tulee pieni tottumiskysymys. Olen tottunut käyttämään kookkaampia kuulokkeita, joten selkeästi sirommat kupit olivat aluksi asteen epämukavat, mutta niiden keinonahkapinta ja pehmeys muokkaantuu mukavammaksi korville ajan saatossa.


Evo Wireless kestää käyttöä valmistajan mukaan 8 tuntia ja huomasin sen olevan pääosin oikea kesto. Kuulokkeista löytyy valintanapit edelliselle/seuraavalla kappaleelle, virtanappi, äänenvoimakkuusnappi ja suuri NFC –nappi joka mahdollistaa nopean Bluetooth –parittamisen. Sound Blaster Evo Wireless mahdollistaa kaksi Bluetooth –yhteyttä samanaikaisesti eli vaikka tietokoneelle ja tabletille.

Kuulokkeet toistavat 7.1 –tilaääntä ja pelaamisen kohdalla kaikki tuntui olevan kohdallaan. Räjähdykset toistuivat mahtipontisesti ja pelaamiseen tuli lisää kaivattua tuhtiutta. Musiikin toiston kohdalla Evo Wirelessin ärhäkkä ala – ja keskirekisteri toistuu yliampuvasti, kuten usein Creativen tuotteissa. Ääniasetuksia voi säätää mieleisekseen Creativen kontrollipaneelista.

Kyseessä ovat kalliimman hintaluokan kuulokkeet. Valmistajan sivuilla niille on ilmoitettu hinnaksi 180€, mutta pienellä surffaamisella löysin samat kuulokkeet 150 eurolla.

Kuulokkeiden mikrofoni ei ole ulkoinen vaan kätevästi melko näkymättömissä. Puheen se tuntui nappaavan vastaanottajalle yhtä hyvin kuin muutkin saman valmistajan pelikuulokkeet mitä olen käyttänyt. Creative on niiden kohdalla miettinyt myös käytettävyyttä ja tässä Evo Wireless on voittamaton. Kyseessä on kaiken kaikkiaan näppärät kuulokkeet jokapäiväiseen käyttöön. Omalla kohdalla tarvitsin hieman aikaa tottuakseni pieniin kuppeihin, mutta kuukauden testattuani on pakko päätyä seuraavaan: Kyseessä on ehkäpä kätevimmät pelikuulokkeet, joita olen koskaan käyttänyt. Langattomuus ei myöskään tuo niihin liikaa painoa, mutta ylijyrkät ala –ja keskiäänet eivät miellytä kaikkia eivätkä sovellu kaikenlaiseen käyttöön. Pelaamiseen ja elokuvien katseluun Creative Evo Wireless sopii vallan mainiosti.

Lisätietoja: Creative

Parasta nyt: 1. Super Mario Odyssey 2. Pillars of Eternity 3. Battlefront 2. Odotan: God of War (PS4). Voit seurata minua myös Twitterissä!

Leave a reply:

Your email address will not be published.