Laitetesti: Logitech G430 Surround Gaming Headset

Pelaajan.net otti testiin kesän alussa julkaistut Logitech G430 Surround Gaming Headset -pelikuulokkeet. Kolmen viikon mittaisen testijakson jälkeen voin hyvissä mielin todeta, että kyseessä on erittäin hyvät kuulokkeet melko järkevään hintaan.

Logitech G430 Surround Gaming Headset -pelikuulokkeet ovat todella hyvän tuntuiset korville. Kankaalla päällystetyt kupit myötäilevät korvia eivätkä kostu tai lämpene monen tunnin käytössä lainkaan. Kuulokkeet ovat yleisesti hyvin pehmeästi päällystetyt, jonka vuoksi niitä on erittäin mukava pitää päässä ja ne ovat kestävärakenteista muovia.  On myös hienoa nähdä vihdoin pelikuulokkeet, jotka eivät ole tylsän musta-harmaat kuten yleensä.

Kyseessä ei myöskään ole langattomat kuulokkeet, joten niiden paino pitkillä pelisessioillla ei ole ongelma. Johto on narumainen eikä näin ollen mene solmuun. Mittaa sillä on 2,3 metriä pitkä eli varsin reilusti ainakin omaan pelaamiseen esimerkiksi telkkarin kautta. Johdosta löytyy säätimet äänenvoimakkuuteen ja mikrofoonin Mute -nappi. G430 liitetään mukana tulevaan USB ”Dongleen” ja 7.1 -tilaäänen käyttäminen edellyttää ohjelmiston asentamista.

Logitech G430:n korvakupit kääntyvät 90 -astetta, joka takaa hyvin sen, että ne istuvat monen muotoiseen päänuppiin. Pelikuulokkeiden mikrofoni taittuu mukavasti pois tieltä tarvittaessa ja sitä voi taitella itselleen sopivaan asentoon. Mikrofonia ei voi irrottaa kuten useissa Logitechin pelikuulokkeissa. Mikrofonin äänenlaatu on tarpeeksi selkeä pelaamista ja Skype -keskusteluja varten kuten odottaa saattaa.  Staattista suhinaa ei ollut havaittavissa.

Mukana tuleva pieni USB -äänikortti, johon kuulokkeet pitää liittää, luo korville 360 -asteen skaalan, joka toimii yllättävän hyvin peleissä ja kohdistetut/lähestyvät äänet erottuvat tarvittaessa esimerkiksi FPS -peleissä kuten Battlefield 3. Logitechin ohjelmiston (”Logitech Gaming Software”) kautta voi määritellä jokaisen kanavan tasot erikseen. Ohjelmisto itsessään on tutun toimiva, josta ehdottomasti lisäpisteet. Musiikkia kuunnellessa kuulokkeiden yleinen tilantuntu voi hieman häiritä, mutta matalat ja korkeat taajuudet erottuvat hyvin eikä kuulokkeet toista matalia taajuuksia liian tuhdisti, kuten usein voi olla pelikuulokkeissa ongelmana.

Logitechin reilun 90 euron lähtöhinta on kohtuullinen ja G430 -kuulokkeita löytyy edullisemminkin pienellä etsimisellä. Monikanava -kuulokkeiksi kyseessä on ehdottomasti hinta- laatu -suhteeltaan loistava valinta langallisiksi pelikuulokkeiksi. Langattomien hinnat nousevat jo sitten lähelle toistasataa euroa jos sellaista pakosti haluaa. G430 -kuulokkeet olivat itselle todella mukavat pitää ja yllätyin positiivisesti niiden monikanavaäänen toistosta peleissä, mutta myös elokuvissa. Musiikkia en lähtisi miksaamaan studiolle näillä kuitenkaan, mutta eihän G430 -kuulokkeet siihen ole tarkoitettukaan.

Parasta nyt: 1. Super Mario Odyssey 2. Pillars of Eternity 3. Battlefront 2. Odotan: God of War (PS4). Voit seurata minua myös Twitterissä!

Leave a reply:

Your email address will not be published.