Laitetesti: Sound Blaster Tactic3D Fury

Tällä kertaa laitetestissä ovat Creativen edullisemman hintaluokan Tactic3D Fury -pelikuulokkeet.

Itse pidän pelikuulokkeiden tärkeimpinä ominaisuuksina käyttömukavuutta ja tietysti äänenlaatua, mutta tiettyjen hintaluokan tuotteissa  joutuu usein tekemään kompromisseja suuntaan jos toiseenkin. Creativen Sound Blaster Tactic3D Fury -pelikuulokkeet kuuluvat 60 euron hintaluokkaan ja ovat hintalaatusuhteeltaan varsin erinomaiset.

Kuulokkeet ovat ulkonäöltään tutun jykevät joka on Creativen pelikuulokkeille ominaista. Niissä on hengittävät, vaahdosta valmistetut 40mm:n FullSpectrum -kupit, jotka istuvat päähän mukavasti ja eivät hikoa tai aiheuta epämukavuutta pitkillä pelisessioilla. Tactic 3D Furyt ovat rakenteeltaan muoviset ja kevyet eli näin ollen hieman heikon tuntuiset.

Kyseessä ovat Creativen langalliset pelikuulokkeet joiden mukana tulee USB -dongle, jonka kautta pääsee nauttimaan 3D -tilaäänestä. Tälläkin saralla edulliset Tactic3D Furyt yllättävät, vaikka luonnollisesti Creativen kalliimman hintaluokan 3D -kuulokkeista jäädäänkin jälkeen. Kuulokkeet käyttävät Creativen SBX ProStudio- ääniteknologiaa, johon kuuluvat mm. Surround -ja mielenkiintoisempi Dialog Plus -ominaisuus. Dialog Plus parantaa esimerkiksi puheääntä elokuvissa. Creativen sivuilta kuitenkin pitää käydä hakemassa kuulokkeisiin sopivat ajurit ja lisäohjelmistot, jonka kautta pääsee tuttuun tapaan säätämään SBX ProStudion tuomia ominaisuuksia.

Sound Blaster Tactic3D Fury -pelikuulokkeiden äänentoisto musiikkia kuunnellessa on myöskin yllättävän hyvin tasapainossa. Pientä hajontaa on matalien taajuuksien suuntaan (..Creativen tuntien), mutta ei todellakaan liikaa. Kaikenkaikkiaan elokuvien ja musiikin kanssa Tactic3D Furyt toimivat varsin mukavasti. Positiivinen yllätys edullisemman luokan pelikuulokkeiksi.

Kuulokkeiden USB -dongle on erillinen eli 3.5mm stereotuloa voi käyttää vaikkapa PlayStation 4:n ohjaimeen liitettynä. Tactic 3D Furyn mikrofoni on irroitettava ja sisältää yllättävän kirkkaan äänenlaadun pelatessa PC:llä tai PS4:lla. Kuulokkeiden USB – äänikortti on kuitenkin vain PC -ja MAC -yhteensopiva.

Sound Blaster Tactic3D Fury -pelikuulokkeet ovat hintalaatusuhteeltaan varsin erinomaiset. Pienellä googlatuksella löysin ne 50 euron hintalapulla varustettuna, joka ei mielestäni ole liikaa näinkin kattavista 3D -kuulokkeista. Ne istuvat päähän mukavasti, mutta ovat rakenteeltaan hieman heikon puoleiset. Tactic3D Furyn äänenlaatu on myös hyvin balansissa ja pelatessa puheestakin saa selvää. Pelaajan.net suosittelee!

Parasta nyt: 1. Super Mario Odyssey 2. Pillars of Eternity 3. Battlefront 2. Odotan: God of War (PS4). Voit seurata minua myös Twitterissä!

Leave a reply:

Your email address will not be published.