Lego Batman 2: DC Super Heroes

Kun Lego-hahmot päästetään vapaasti remuamaan Gotham Cityyn ja ääni jolla puhua, on tuloksena useita tunteja pelattavaa.

Asetelma Lego-peleissä on aina pysynyt samana ja pysyy edelleen. Kevyttä ongelmanratkontaa, tasohyppelyä ja toimintaa. Kenttiä edetään käyttäen useamman hahmon kykyjä hyväkseen. Lego Batman 2: DC Super Heroes ei tee poikkeusta tuohon kaavaan. Batman ja Robin vievät suurimman osan peliajasta ja heidän kykynsä muuttuvat sitä mukaan mikä puku heillä milloinkin on yllään. Teräsmiehelläkin pääsee pelaamaan ja sillä onkin mukava pelata. Teriksen ei tarvitse kiipeillä tai hyppiä, koska lentäminen on nopeampaa ja helpompaa. Pukukin pysyy samana.

Tarina alkaa palkintogaalasa, jossa jaetaan Vuoden Mies- palkinto. Tiukassa finaalissa ovat Lex Luthor ja Bruce Wayne. Luthorin kuunnellessa Bruce Waynen kiitospuhetta, hyökkää Jokeri tilaisuuteen varastaen shown ja paikalla olevien rahat.

Hommat etenee nopeasti ja Jokeri teljetään Arkham Asylumiin. Tämä olikin vasta alkua. Luthor menee ja vapauttaa Jokerin ja muut Gotham Cityn superrikolliset Arkham Asylumista. Jokeri ja Lex Luthor yhdessä. Hyvät hyssykät sentään!

Pelin juonen pelaa läpi noin kymmenessä tunnissa, mutta avoinmaailma lisää peliaikaa vähintäänkin toisella mokomalla. Kaupunki on täynnä tekemistä. Koska kaikkialle on mohdollista mennä, kaikkialla myös on jotakin. Kultaisia ja punaisia Lego-palikoita on ripoteltu niitä halavien etsittäväksi hankalien ja vähemmän hankalien esteiden taakse.

Lego Batman 2: DC Super Heroesin ensimmäinen ongelma on kamera. Hahmot tottelavat hienosti kontrolleja, mutta välillä kamera asettuu niin, että ei tiedä kuinka lähellä reunaa on. Tälläisia typeriä putoamisia tuli vastaan useita pelin aikana. Niihin osasi kuitenkin varautua ja siinähän sitä oppi. Putoamiset pystyi välttämään pelaamalla Teriksellä, joka ei kuitenkaan ole aina valittavissa. Lisäksi Teräsmiehen käyttö oli hyvä vaihtoehto suunnistaessa sekavassa Gotham Cityssä. Linnuntietä pääsee nopeammin kuin pikitietä.

Tästä päästäänkin toiseen ongelmaan, joka on avoinmaailma. Tai siis suunnistaminen siinä. Sekavassa kaupungissa tulee tahtomattaan pyörittyä turhan pitkiä aikoja. Teräsmies on siis järkevin vaihtoehto mikäli mielii kylille mennä.

Toinen muutos Lego-peleihin on avoimenmaailman lisäksi Lego-hahmojen puhekyky. Itselleni tämä toimi hienosti, kiitos hyvin kirjoitetun dialogin ja hyvien ääninäyttelijöiden. Batmanin ja Teräsmiehen välinen suhde on aina ollut hieman takkuileva ja se pidetään pelissä samanlaisena. Yliystävällinen ja täydellinen Teräsmies ärsyttää synkkää yön ritaria, josta irtoaa muutama ihan huvittava välianimaatio.

Vaikka pelin nimi hieman vihjailee, että pääsisi useampaan hahmoon käsiksi, jää tämä hieman tyngäksi. Kyllähän sitä pääseekin koko Justice Leagueen käsiksi, mutta kovin myöhään. Tarina pelataan pääosin Batmanin, Robinin ja Teräsmiehen voimin. Muutamaan viimeiseen tehtävän aikana tulee ruudulle uusia hahmoja. Uusien hahmojen kyvyt eivät juurikaan tuo muutosta pelaamiseen, koska heidän kykynsä ovat samoja, joita on päässyt kokeilemaan jo Batmanin ja Robinin pukujen avulla, sekä tietysti ylivoimaisen Teräsmiehen kanssa. Mutta kuten sanottu, peli ei lopu päätarinan päätyttyä ja avautuneilla hahmoilla voi pelata myöhemmin. Jopa superrikollisiin pääsee käsiksi, mikäli heidät saa leivottua tajuttomiksi ja sen jälkeen ostaa heidät Lego-rahalla.

Lego Batman 2: DC Super Heroes on mukavaa puuhaa yksin, mutta kahden pelaajan co-op tekee pelaamisesta taas kerran hauskempaa. Samalta ruudulta pelattaessa pääsee jälleen uuden kameraongelman ääreen. Suurimman osan ajasta pelaajat ovat samalla ruudulla, mutta kun tyypit erkanevat toisistaan, alkaa ruutu jakautumaan. Hieno idea ja melko toimiva. Joissakin tapauksissa se ei kuitenkaan vaan toimi. Joskus ruutu jaetaan niin, että kumpikaan ei näe sitä tärkeintä seikkaa ruudulla, oli se sitten vihollinen tai vipu josta vääntää.

Kaikesta huolimatta Lego Batman 2: DC Super Heroes on mainiota viihdettä hieman nuoremmasta hieman iäkkäämpänkin porukkaan.

Ghost Recon: future soldier multiplayer.

Leave a reply:

Your email address will not be published.