Level 4: Bayonetta 2

Nahkaan ja lateksiin pukeutunut noita nimeltään Bayonetta nousi jonkinlaiseen kulttimaineeseen viime vuosikymmenen vaihteessa värikkäänä ja omalaatuisena pelinä. Vauhdikkaat ja viihdyttävät taistelut ja loppuun asti hiottu pelattavuus ovat Bayonettan valttikortit, ja Nintendon Bayonetta 2 jatkaa samoja jalanjälkiä.

Bayonetta 2_1Kombotaistelut ja huumoria pullollaan oleva tarina eivät maistu varmasti kaikille. Oma kokemukseni pelisarjasta on ollut toistuvasti liian hektinen. Bayonetta-pelit ovat nopeatempoisia ja värikkäitä. Tähän kun lisätään vielä jumputtava ääniraita, niin aistit saavat kyytiä joka osa-alueella. Teknisesti pelit ovat tyylikkäitä ja virheettömiä. Hahmot ovat yhtä kaikki hieman kieroutuneita ja sopivat varsin hyvin taivaan ja helvetin välisten mittelöiden pelinappuloiksi. Sisältöä riittää useampaan pelikertaan ja kaikkien salaisuuksien ja tavaroiden löytäminen sitä kaiketi vaatiikin.

Bayonetta 2_2Energiaa tikkareista imevä Bayonetta on itseluottamusta ja seksiä tihkuva hahmo, jonka aseilla varustellut korkokengät ovat vain yksi omaperäinen osa noidan asearsenaalia. Näyttävät taisteluliikkeet jaksavat kiinnostaa erittäin pitkälle ja vihollisten lopetusliikkeissä ei ole mielikuvitus loppunut. Latausruuduissa on hyvä opetella tai kerrata hieman liikkeitä, sillä taistelun tohinassa harjoittelulle ei ole aikaa. Nintendo on tehnyt hyvän teon herättäessään pelisarjan jälleen henkiin, vaikka sen jatkuminen onkin epävarmaa.

Bayonetta 2_4Nintendo WiiU:n Bayonetta-tuplapaketti sisältää Bayonetta 2:n lisäksi myös sarjan ensimmäisen osan. Paketti on yhden pelin hintainen ja tämän vuoksi varmasti harkitsemisen arvoinen, etenkin jos peleihin ei ole ennestään tutustunut. Fanien taas kannattaa harkita tämän vuoksi vakavasti jopa koko konsolin ostoa, jos sitä ei vielä hyllystä löydy. Aivot narikkaan ja peli-iloa.

Kuvat: Giant Bomb

Pelien parissa vietetty aika on kuin laittaisi pankkiin rahaa…vai miten se meni. Kuuntele Pelaajien Podcast!

Leave a reply:

Your email address will not be published.