Logitech G502 Proteus Core

Logitechin G502 on saanut mediassa loistavan vastaanoton ja saapui testiin myös Pelaajan.nettiin. Kyseessä on vajaan satkun maksava pelihiiri joka mahdollistaa monipuolisen painon ja tasapainon säätelyn mukana tulevilla lisäosilla.

Kavereiden kesken ”Proteus Core” on kooltaan hieman pienempi kuin esimerkiksi Logitechin G700s johon olen alkanut tykästymään yhä enemmän kuukausien aikana. Isokätiselle pelaajalle hiiren koolla on valtavasti merkitystä, mutta niin on myös pintamateriaaleilla.

Ote Proteus Coreen tuntui usein hyvin epävarmalta.

Proteus on päällystetty mattapintaisella muovilla jonka molempia sivustoja korostaa kumimainen, karhea pinta paremman pidon tuomiseksi. Mattapintainen muovi on liukas ja aiheutti välillä pieniä ongelmia peleissä jotka vaativat nopeita hoksottimia. Sormien alla lepää hieman pitävämpi muovi jonka olisin toivonut täyttävän suuremman osan hiiren pinta-alasta.Nopeasti vertaillen, G700s sisälsi paremman, karhean pintamateriaalin joka sopii mielestäni paremmin hektisiin ja pitkiin pelisessioihin. Ote Proteus Coreen tuntui usein hyvin epävarmalta.

IMG_3596

Proteus Core on visuaalisesti näyttävän näköinen, kulmikas pelihiiri, jonka päällä lepää valaistu G -tunnus. Suuri, metallinen rulla jätti myös hieman toivomisen varaa, koska senkin kohdalla törmäsin samaan liukkauteen kuin hiiren kanssa yleensä. Rullan moodia voi vaihtaa sulavasta portaiseen, mutta kumpikaan ei oikein toiminut täydellisesti omissa testeissäni. Mielestäni käyttömukavuus on pelihiirien kohdalla suurin mittari ja Proteus Core kompastelee osittain tällä alueella.

Hatunnosto Proteukselle sen tarkkuudesta ja sen säätömahdollisuuksista.

Tarkkuudessa hiiri nousee edukseen ja useiden testaamieni ohitse. Valmistajan mukaan kyseessä on 200 – 12 000 Dpi:n skaalassa toimiva hiiri, jota voi lisäohjelman kautta määritellä mieleisekseen. Proteus Core on tarkka ja toimii hienosti erilaisilla pinnoilla. Syisellä puupöydällä pelaaminen oli täysin ongelmatonta tai muutenkin ilman hiirimattoa vaikka sohvalla. Hatunnosto Proteukselle sen tarkkuudesta ja säätömahdollisuuksista. Logitechin mukaan Proteus Core mukautuu pintaan sen optisen tunnistimen avulla.

Hiiren päältä löytyy viisi asetusta sopivan löytämiseen vaikkapa kesken pelaamisen. Proteus Core sisältää yhteensä 11 ohjelmoitavaa painiketta, joiden sijoittelu on parempi kuin G700s:ssä. Peukulle löytyy kaksi helposti painettavaa näppäintä ja etusormi löytyy tien nopeasti vasemmalle sivulle, josta löytyy luonnolisessa paikassa olevat napit. Omaan makuun parhaiten toimivan painikeyhdistelmän voi tallentaa yhteen kolmesta profiilista.

IMG_3592

Proteus Coren pohjaluukun alta löytyy paikat hiiren mukana tuleville lisäpainoille, joilla voi säätää luonnollisesti painoa, mutta myös tasapainoa sijoitellen palikat eri osiin hiiren pohjalle. Hyvin minimalistiselta kuulostava ominaisuus on huomattava ja sillä saa lisää tarvittavaa tuntumaa hiiren liikkeisiin.

Valmistajan ilmoittava hinta Proteus Corelle on 90 euroa, joka voi tuntua vähän jyrkältä. Kyseessä on kuitenkin varsin monipuolinen pelihiiri, jossa on reilusti säädettävää omiin tarpeisiin. Sen koko ja pintatekstuurit eivät täysin olleet minun makuuni, mutta pienempikätisille hiiri voi todellakin olla jotain todella spesiaalia.

Parasta nyt: 1. Super Mario Odyssey 2. Pillars of Eternity 3. Battlefront 2. Odotan: God of War (PS4). Voit seurata minua myös Twitterissä!

Leave a reply:

Your email address will not be published.