Magic 2015: Duels of the Planeswalkers

Magic: The Gathering on jo pääsyt 21 vuoden ikään. Ilmettään tasaiseen tahtiin päivittelevän korttipelin Planeswalker-pelisarja on ollut pelattavissa virtuaalisesti jo vuodesta 2009. Tuorein pelisarjan osa Magic: The Gathering – Duels of the Planeswalkers 2015 antaa pelaajalle rippusen edeltäjiään enemmän kaivattua vapautta ja haastavuutta. Samalla kuitenkin tutut ongelmat vaivaavat ja lopputulos on harmillisen ilmeetön.

Yksinpelikampanjan vastustajat ovat haastavia ja niiden voittamiseen vaaditaan jokseenkin virheetöntä pelaamista.

Kaikki jotka pelaavat MTG:tä korteilla tietävät mikä harrastuksessa koukuttaa ja on niin hienoa. MTG:n kehittäjä Wizards of the Coast on halukas kehittämään peliä ja sen sääntöjä, sekä pyrkii haalimaan uusia ”asiakkaita” MTGn virtuaaliversioilla. Koska Magic The Gathering ei ole yksinpeli, niin riittävän – tai sanoisinko luonnollisen – tekoälyn luominen vastustajalle on ja on ollut hankalaa. Vaikeammalla vaikeustasolla siirtojaan tarkkaan laskeva tekoäly tekee luonnottoman vähän virheitä – ei yhtään. Eli jos tuntuu siltä, että tekoälyn valinnoissa on koira haudattuna, niin ei hätää, kyllä siellä aina on. Yksinpelikampanjan vastustajat ovat haastavia ja niiden voittamiseen vaaditaan jokseenkin virheetöntä pelaamista. Vaikeustason voi toki valita, jolloin vastustajan tekoäly – tai siis kortit ovat huonompia. Vastaan tulee teemapakkoja toisensa perään ja oma pakka alkaa käymään aika nopeasti tylsäksi. Seuraavan ottelun nälkä jää hädin tuskin päälle, jos voittamastasi buusterista ei tule ainuttakaan hyödyllistä uutta korttia pakkaan.

3. Gameplay

 

Vaikka henkilökohtaisesti viihdyn pelin parissa jopa liian hyvin, en kuitenkaan suosittelisi peliä kenellekkään, joka on tutustumassa MTGhen ensimmäistä kertaa.

Pelissä on tällä kertaa pelattavissa vain yksi pakka, jota pystyy muokkaamaan ja muuttamaan voitoista saatujen buusterien, eli korttisettien korteilla. Peliä on mielestäni hieman hankala arvostella tavanomaisin keinoin. MTG on konseptina todettu toimivaksi ja se ei siinä mielessä muutu virtuaalisessa muodossa kovinkaan paljon. Korttien hypistelyä jää kaipaamaan ja ääniraidat saisi olla asteen ”suippokorvaisempia”. Fiilis on parhaillaan silloin jos oma korttiyhdistelmä onnistuu tai vastustajan voittaa nipin napin johtuen omasta nokkeluudesta. Mutta nämä kaikki voidaan kokea entistä paremmin oikeiden korttien parissa.  Vaikka henkilökohtaisesti viihdyn pelin parissa jopa liian hyvin, en kuitenkaan suosittelisi peliä kenellekkään, joka on tutustumassa MTGhen ensimmäistä kertaa. Miksi siis ylipäätään pelaisi virtuaalisesti MTG:tä?

6 - English

Hinnat ovat kieltämättä melko tyyriitä ja virtuaalibuustereista saakin pulittaa miltei aidon korttisetin verran. Iso peukku alaspäin hintaluokittelusta.

MTG– Duels of the Planeswalkers 2015 on oiva lääke pieneen korttinälkään, joka silloin tällöin iskee ja siihen tarvittavaa pelikaveria ei ole saatavilla. Tästä huolimatta Duels of Planeswalkerit on ironisesti viihdyttävimmillään juurikin kaverin kanssa samalla sohvalla, pähkäillen taktiikoita vastustajan selättämiseen. Peli ei jaksa kantaa kovin pitkään yksinpelinä ja toistuvuus vaikeuttaa jatkamaan peliä tietyn pisteen jälkeen. Pakkojen rakentelu lisää kiinnostusta hieman, mutta siihen käytettävien korttien rajattu määrä alkaa varmasti turhauttaa kokeneempaa pelaajakuntaa. Jos pelin edetessä saadut buusterit avautuvat liian hitaasti, on pelaajalla myös mahdollista hieman shoppailla MTG-kaupassa ja ostaa ihan oikealla tuohella buustereita itselleen. Hinnat ovat kieltämättä melko tyyriitä ja virtuaalibuustereista saakin pulittaa miltei aidon korttisetin verran. Iso peukku alaspäin hintaluokittelusta.

Pelin tarina saattaa kiehtoa uskoutuneimpia Planeswalker-faneja, mutta allekirjoittanut pitää niitä lähinnä latauskuvina ja pinnallisena tapana luoda pelille väkinäisesti tarina. Ongelmistaan huolimatta MTG on niin kiinnostava peli jo itsessään, että se riittää syyksi viettää ainakin muutama ilta pelin parissa. Ja enemmän uppoutumalla, voi uskaltaa lähteä kokeilemaan onneaan online otteluihin, jossa saattaa tuurilla tulla vastaan pelaaja, jonka pakkaa et voi arvata ulkoa. Jos haluat pelata MTG:tä virtuaalisesti ja haet rentoa pelattavaa kesän kuumiin iltoihin, Magic: The Gathering – Duels of the Planeswalkers 2015 on tällä hetkellä paras vaihtoehto tähän.

Pelien parissa vietetty aika on kuin laittaisi pankkiin rahaa…vai miten se meni. Kuuntele Pelaajien Podcast!

Leave a reply:

Your email address will not be published.