Magic The Gathering: Duels of The Planeswalkers 2014

Duels of The Planeswalkers –pelit toimivat nätisti konsoleilla ja sarja onkin päässyt jo neljänteen osaansa. Magic The Gathering –harrastajille peli voi jälleen tuntua varsin kasuaalilta pelailulta, mutta kyseessä on ehdottomasti hintansa arvoinen paketti varsinkin pelikonsoleilla.

Itse olen pelannut sarjan osia varsin reilusti, mutta viime vuoden versio jäi hieman pienemmälle huomiolle. Duels of Planeswalkers 2014 olikin hyväntuntuinen paluu tutuille mannuille ja pelin helpot kontrollit olivat heti hallussa. Peli esittelee etukäteen piakkoin julkaistavan Magic The Gathering: 2014 Core Set – julkaisun kortteja. Kyseessä on siis uudelleenjulkaistuja lappuja, mutta myös kasa uusia tulokkaita.

Pelin kampanja on tarpeeksi mittava, jonka kautta voi avata itselleen kymmenen erilaista pakkaa 60:llä kortilla. Jokaisen pakan lopullinen sisältö pitää tuttuun tapaan pelejä voittamalla avata. Tämän lisäksi mukana on varsin perinteinen Challenge –moodi, joka nimensä mukaan sisältää haastetilanteita, joista pelaajan pitää selvitä voittajana. Kyseessä on liuta yllättävän helppoja pulmia, joista viimeinen ainoastaan aiheutti päänvaivaa.  Mukana on myös Two-Headed Giant –moodi, jossa kaverin kanssa voi lyöttäytyä yhteen vaikka nettiparivaljakkoa vastaan. Uusi kehittäjien hehkuttama lisäys peliin on Sealed Play, jossa pelaajat avaavat kasan kortteja sisältäviä Booster –pakkauksia ja kokoavat näin oman pakkansa  kampanjaa tai nettipelaajia varten. Sealed Play mahdollistaa vihdoin täysin oman pakan kokoamisen, mutta korttimäärä on varsin niukka ja laput ovat tuttuja muista pelimoodeista. Kuitenkin kyseessä on toivottu lisä ja enemmän toivoville on Magic The Gathering Online tai oikeat laput.

Duels of The Planeswalkers 2014 –pelin pakat sisältävät uusia kortteja vuodentakaisilta sarjoilta, mutta useat niistä ovat teemaltaan hyvinkin tuttuja edellisistä Duels –peleistä. Pidin myös varsin turhauttavalta aloittaa jälleen pelaaminen melko samankaltaisella vihreällä pakalla ja edetä tästä punaiseen loitsupakkaan Phoenix -vivahteella. Moniväriset pakat sisältävät mukavasti vaihtelua, mutta itse olisin toivonut monipuolisempia pakkoja ja enemmän mahdollisuuksia tehdä omalaatuisia kokeiluja Sealed Play:ssä. Kyseessä on kuitenkin vajaa 8 euroa kustantava peli PlayStation 3:lla ja tähän hintaan sisältöä on varsin mukavasti tuntikausiksi.

Teknisesti peli on taas jälleen pykälän sulavampi, mutta latailee hieman liikaa vieläkin. Pelin grafiikat bugailivat välillä, mutta jäätymisiä en onneksi ole päässyt todistamaan. Vastustajien tekoäly ei vieläkään ole kehuttavalla tasolla. Virtuaalilaputtaja jättää oudosti usein hyökkäämättä ja pelaa kortteja välillä täysin turhaan.  Tekoäly myös miettii/latailee varsin tiuhaan, joka tuntuu varsin hölmöltä.  Duels of The Planeswalkers 2014 on parhaimmilaan tietysti verkossa. Verkkopelejä varten tarpeeksi pelimuotoja, joihin lukeutuu aikaisemmin mainittu Sealed Play.

Magic The Gathering: Duels of The Planeswalkers 2014 on vuosittainen päivitys hyvään pelisarjaan, jota on mukava pelata konsolilla. Sealed Play on mainio lisäys, joka tuo vihdoin mukanaan toivotun pakan kokoamisen.  Suosittelen peliä eritoten niille, joille mainio korttipeli on tuntemattomuus. Itse olisin toivonut peliin enemmän erilaisia kortteja, mutta ymmärrän tätä varten olevan kaupallisesti kannattava Magic The Gathering Online.

Kuvat: Giant Bomb

Parasta nyt: 1. Super Mario Odyssey 2. Pillars of Eternity 3. Battlefront 2. Odotan: God of War (PS4). Voit seurata minua myös Twitterissä!

Leave a reply:

Your email address will not be published.