Magic: The Gathering – Duels of the Planeswalkers

Pelkkää forestia?

Xbox Livestä löytyvä MTG – Duels of the Planeswalkers on hintansa arvoinen hankinta. Neljänsadan pisteen peliksi se jaksaa viihdyttää kymmeniksi tunneiksi. Pelimekaniikka on vanhaa tuttua Magickiä, mutta nyt konsolilla. Peli sisältää yksinpeli ja co-op kampanjan, hauskan challenge -moodin, normaalin ja ranking -moninpelimoodit. Challenge -moodi aiheutti mukavaa päänvaivaa sisältäen yhdessä vuorossa ratkottavan pattitilanteen.

Padi toimii ohjaukseen mainiosti ja ajan voi pysäyttää valintoja tehdessään, esimerkiksi jos aikoo käyttää vastustajan vuorolla erilaisia instant -loitsuja tai vaikkapa hirviöiden erilaisia kykyjä. Toki kaikki toimii niinkuin korttipelissä yleensä; vaiheittain. Useimpien vaiheiden muutaman sekunnin kellon voi pysäyttää X – näppäintä painamalla jos haluaa keskeyttää esimerkiksi vastustajan taikoja counttereilla. Tämä toiminto voi olla aluksi vaikea huomata, mutta se on kaikenkaikkiaan toimiva ratkaisu. Tekoälyä vastaan pelatessa voi tuudittua ajatukseen, että se ei tee virheitä. Jos ihmettelet, että miksi tekoäly hyökkää hieman oudossa tilanteessa, tai jättää land -kortteja pystyyn puolustamisen sijasta, on sillä todennäköisesti jokin ratkaiseva kortti kädessä. Peli ratkeaakin monesti itse tehtyyn virheeseen

Pitkäaikaisena MTG -pelaajana nurputuksen sana tulee omien pakkojen rakentamisen puutteesta. Olisi ollut aivan mahtavaa, jos olisi ollut vaikkapa tietyt sarjat valittavana ja mahdollista rakentaa oma pakka alusta alkaen ja ottaa matsia sen kanssa vaikkapa netissä. Wizards of The Coast haluaa pihtailla tätä loputtomiin. Voisin mielelläni maksaa hieman enemmän MTG -pelistä boxilla, jossa olisi tuo ominaisuus. Kaikenkaikkiaan Duels of the Planeswalkersissa on liian vähän kortteja ja pakkoja pelattavaksi. Expansion Pack 1 tuo lisää valikoimaa, mutta on silti kovin suppea paketti neljänsadan pisteen hintaiseksi. Kaikenkaikkiaan tämä Livestä löytyvä, mainio fantasiakorttipeli on erinomainen hankinta ja voi helposti saada sinut ostamaan itse korttejakin. Merfolks 4 ever!

Parasta nyt: 1. Super Mario Odyssey 2. Pillars of Eternity 3. Battlefront 2. Odotan: God of War (PS4). Voit seurata minua myös Twitterissä!

Leave a reply:

Your email address will not be published.