Mielipide: Sukupolvi vaihtuu sekavissa merkeissä

Seuraavan sukupolven pelikonsolien julkaisut ovat erittäin lähellä. Taistelun aloittaa PlayStation 4 29.marraskuuta, jonka jälkeen Microsoft Xbox One -konsolillaan alkuvuonna 2014. Nintendo on jo kilpailijoitaan ajallisesti edessä jo reilun vuoden. Monien mielestä on jo sukupolven vaihdon aika, mutta nykyiset seniorikonsolit saavat riveihinsä vielä reilusti pelijulkaisuja. Kuluttajaa varmasti mietityttää myös pelien julkaisu vähän joka polvelle.

Pelikonsolien taitosväli tulee olemaan mielenkiintoista seurattavaa. Pelijulkaisut kuten Watch_Dogs, Assassin’s Creed IV, Call of Duty: Ghosts ja Battlefield 4 tulevat nykyiselle -ja seuraavalle laitteistolle ja useat asiasta vähemmän tietävät voivat helposti napata esimerkiksi pojalleen lahjaksi juurikin sen toisen vaihtoehdon. Kannattaako edes uutta pelikonsolia ostaa heti julkaisussa vaiko onko odottaminen se kunnon vaihtoehto? Nykyiset PS3 -ja Xbox 360 -konsolit saavat kirjastoonsa juurikin nämä aikaisemmin mainitut pelit, mutta myös vielä usean vuoden tukea ja uusia julkaisuja, kuten Dark Souls 2, Titanfall ja Destiny.

Älä tule lähelle RROD!

Kyse on lopulta tarpeesta ja PS4 -ja Xbox One -laitteiden julkaisupeleistä tai yksinoikeuksista. Itseään tosipelaajaksi kutsuvat toki ostavat laitteet heti julkaisussa, mutta monet jäävät varmasti katsomaan onko konsolien julkaisu onnistunut ja toistuuko valmistajien tekniset ongelmat julkaisussa. Totta on myös sekin, että konsolivalmistajat parantavat konsolinsa malleja tulevaisuudessa ja pelottavinta monelle voi olla julkaisuerän bugisuus tai tekniset ongelmat kuten ylikuumenemiset. Molemmat laitevalmistajat ovat kuitenkin vakuuttaneet, että laitteiden kehityksessä on otettu edellisen sukupolven ”lapsukset” huomioon.

Multi-Gen?

Huomaan olevani hieman skeptinen näiden ”multi-gen” -pelien suhteen kuten esimerkiksi Assassin’s Creed IV:Blag Flag, joka julkaistaan molemmille sukupolville. Normikuluttajana odottaisin next-gen -versiota, mutta innokkaan pelaajan sielu ei odota, se tarvitsee. Peli julkaistaan tälle sukupolvelle 1.marraskuuta ja seuraavalle se on saatavilla laitteiden julkaisupäivänä. Peli näyttää aivan varmasti uskomattomalta nykyisillä vehkeillä, mutta pyörii sulavemmin seuraavalla semi-huomaamattomin tekstuuriparannuksin. Näin kokevat varmasti useat kuluttajat. Muutamat julkaisijat ovat kertoneet, että kuluttaja voi saada vaihdettua edellisen sukupolven version pelistä seuraavaan”pikkurahalla” (Call Of Duty:Ghosts -pelin kohdalla n.10$), mutta pelitallennukset eivät siirry vanhan sukupolven versiosta uuteen. Myös monipolvisten julkaisujen kehityskohde mietityttää. Megabudjetin julkaisuja kehitetään useita vuosia. Onko näiden monipolvisten julkaisujen kehityskohde ollut nykyinen vai seuraava sukupolvi? Kummassa on tehty kompromisseja? Sama peli kuitenkin loppujen lopuksi kyseessä.

Itse olen huomannut, että en ole innoissani näistä ”multi-gen” -julkaisuista vaan odotan enemmän konsolien yksinoikeuksia. Kaikista eniten odotan konsolien käyttöliittymiä, uusia ohjaimia ja sosiaalisia mahdollisuuksia kuten pelivideon Stream -ja Share -ominaisuudet. Käyttömukavuus tulee olemaan myös aivan uudella tasolla kun pelien päivitysruudut, asennukset ja lataukset voi hoitaa taustalla tai automaattisesti vaikkapa nukkuessa. Muistakaa myös, että seuraavan sukupolven aloitti jo Nintendo vuosi sitten. Henkilökohtaisesti odotetuin peli tällä hetkellä on Super Mario 3D World ja sehän se on next-gen!

Parasta nyt: 1. Super Mario Odyssey 2. Pillars of Eternity 3. Battlefront 2. Odotan: God of War (PS4). Voit seurata minua myös Twitterissä!

Leave a reply:

Your email address will not be published.