Mikä ihme on Donkey Kong Country: Tropical Freeze?

Donkey Kong Country -sarjan uutukainen myöhästyi viime vuoden julkaisuaikataulustaan Nintendo Wii U:lla. Peli on kuitenkin vihdoin täällä ja kyseessä on jälleen haastava tasoloikka, joka vaatii valtavasti keskittymistä.

Ajattelin ottaa pelin käsittelyyn aluksi ”Mikä ihme on” -kolumnisarjan kautta, koska en ole mielestäni vielä siinä pisteessä, että voisin Tropican Freezelle antaa suoraa arvosanaa. Kyseessä on erittäin vaativa tasoloikka, joka tarvitsee aikaa, hermoja ja keskittymistä.  Sarjan edellinen osa Donkey Kong Country Returns oli mainio loikinta Nintendo Wii:llä. Peli oli vaikea, mutta palkitseva ja hauska. Tropical Freeze jatkaa tätä kaavaa lisäten vaikeuteen vielä asteen lisää hampaiden kiristystä.

Donkeyn ja Diddyn seuraksi ovat tulleet Dixie -ja Cranky Kong ja saaren jäätävä tunnelma on saatava kuntoon. Dixien erikoiskyky on propellin lailla pyörivä tukka, joka mahdollistaa rauhallisen leijailun ja antaa pientä lisäpituutta hyppyyn. Cranky Kongilla on hyvin Duck Tales -mainen kyky. Vanhuksen kepillä pääsee loikkimaan turvallisesti esimerkiksi piikkisistä pinnoista ja loikkimaan korkeammille alustoille.

Donkey Kong Country Returns näytti jo Nintendo Wii:llä loistavalta, mutta Wii U tuo mukanaan resoluution noston toiselle tasolle. Tropical Freeze näyttää tarkalta, värikkäältä ja kaikinpuolin hyvältä. Peli on hyvin selkeä ja meno pysyy erittäin helposti luettavissa. Super Mario 3D World kuitenkin näytti reilusti nätimmältä.

Välillä kaksiulotteista seikkailua vauhditetaan kohtauksilla, joissa apinat lentävät tuttuun tapaan ruudun syvyyssuunnassa, kuten Returnsissakin.

Kuten jo aikaisemminkin mainitsin, Tropical Freeze on todella vaikea peli. Välillä peli heittää eteen kohtia, joista pääsee ohi moninkertaisesti kokeilemalla. Peli uskoo uudelleenyrityksen voimaan ja opettaa lopulta pelaajan masteroimaan jokaisen apinan vahvuudet ja kenttäsuunnittelun nerokkuudet. Tropical Freeze vaatii hermoja ja ei tästä syystä välttämättä sovi jokaiselle ja rennolle peli-illalla.

Fiilikseni uuteen Donkey Kongiin ovat hieman ristiriitaiset. Peli vetää mukaansa, mutta päästää irti vähän turhan helpolla korkean vaikeustasonsa takia. Tasoloikkijan kykyjäni koetellaan välillä vähän turhan kanssa. Peli vaatii välillä liiankin paljon keskittymistä ja moninpeliä ei missään nimessä kannata alkaa pelaamaan sekoilijan kanssa. Kyseessä on tarkasti harkittu tasoloikinnan oppitunti, jossa molempien pelaajien pitää toimia yhteistyössä ja katse ruudun toiminnassa tarrautuneena ilman turhia herpaantumisia. Tropical Freeze vaatii vielä pelaamista, jotta voin antaa sille lopullisen arvosanani.

Kuvat: Official

Parasta nyt: 1. Super Mario Odyssey 2. Pillars of Eternity 3. Battlefront 2. Odotan: God of War (PS4). Voit seurata minua myös Twitterissä!

Leave a reply:

Your email address will not be published.