Mikä ihme on Rocksmith?

Muovisoittimien aikakausi on ohitse. Ubisoft uskoo jammailun voimaan arvostetulla Rocksmith 2014 -pelillään, mutta mistä ihmeestä pelissä on kyse?  Onko aika kaivaa muoviset kitarat ja rummut esiin?

EI!. Rocksmith ei kaipaa entisiä muovikitaroitasi. Minun on pakko myöntää, että pelaaminen on ollut viime aikoina kortilla muuttamisen ja kaiken sen ympärillä vaaditun säätämisen vuoksi. Tämä on myös syy siihen, että miksi lähestyn Rocksmith 2014 Editionia tässä muodossa, enkä perinteisesti arvostelun kautta. En ole kerinnyt paneutumaan peliin tarpeeksi vaan ennemmin koskettamaan sen pintaa ja jammailemaan virtuaalimuusikoiden kanssa.

Rocksmith 2014 Edition sisältää USB -piuhan, jonka toinen pää liitetään sähkökitaraan. Tämän jälkeen käydään pieni tutoriaaliosio ja kalibroidaan asiat toimimaan halutulla tavalla. Tässä törmäsin heti suureen ongelmaan. Kalibrointi ei vienyt toivotulla tavalla viivettä pois vaan soittaminen oli lähes tulkoon mahdotonta. Useita kertoja kokeiltuani ryntäsin netin pariin etsimään vastausta asiaan ja ilmeisesti kyse on TV:n, HDMI:n ja kaiuttimien kombinaatiossa. Asiaa tarvitsi siis lisätoimenpiteitä. Pienen säätämisen jälkeen sain viiveen jotakuinkin kestettäväksi, mutta mistään nautinnosta ei voinut vieläkään puhua.

Rocksmith 2014:sta on varsin mielenkiintoinen peli jammaus -moodinsa ansiosta. Itse olen soittanut kitaraa vuosikausia ja syöksyin heti pelin jammailun pariin. Rekrysin asetuksista bändiini rumpalin, kosketinsoittajan, basistin ja toisen kitaristin. Peli antaa myös mahdollisuuden valita bändin taitotason, skaalan ja jonkinlaisen innovatiivisuuden asteen. Oman kitarasaundinsa parissa voi helposti hurahtaa myös useita minuutteja ennenkuin jammailu on valmis alkamaan.

Rocksmith sisältää myös perinteisempää biisien soittamista ja pisteiden perässä soolottamista. Jos kitaran soittaminen on sinulle täysin tuntematon taiteen muoto, opettaa peli perusteita hyvin alkeista lähtien. Rocksmith opettaa pakostakin kitaroinnin saloja, mutta kaikki on loppupeleissä kyse hermoista ja uudelleen kokeilemisesta. Itse en ihmeemmin jaksanut renkuttaa pelin kilpailumuotoja vaan nautein oman musiikin läheisestä hellyydestä jammausmoodissa, sen verran kuin viiveen kanssa nyt voi nauttia. Rocksmith 2014 on kaikinpuolinen mielenkiintoinen julkaisu. Se tarjoaa kattavan määrän sisältöä soittamisesta nauttiville ja uusille kitaristin aluille.

Kuva: Official

Parasta nyt: 1. Super Mario Odyssey 2. Pillars of Eternity 3. Battlefront 2. Odotan: God of War (PS4). Voit seurata minua myös Twitterissä!

Leave a reply:

Your email address will not be published.