Minecraft Xbox 360 edition

Myös konsolipelaajat voivat venyttää mielikuvituksensa rajoja virtuaalisessa legoleikissä. Onko Minecraft kaiken kuhinan arvoinen peli? Onko se edes peli vai joku muu?

Heti alkuun on syytä kertoa, että en ole pelannut Minecraftia ennen Xbox 360- versiota. En siis tee vertailua PC-version on Xbox 360-version välillä.

Peli aloitetaan kattavalla tutoriaalilla, jossa kerrotaan miten maailmassa edetään. Kaiva, kaada puita, kerää kiveä sekä muita materiaaleja ja rakenna jotain. Toista tätä niin monta tuntia kuin huvittaa. Erilaisten esineiden rakentaminen on helppoa, koska nappia painamalla tulee valikko josta näkee kaiken mitä voit valmistaa, ja niissä näkyy myös materiaalit joita tarvitaan. Valikosta näkee samalla kuinka paljon mitäkin materiaalia tarvitaan ja kuinka paljon sitä mahdollisesti on jo hallussa. Jotta ei tarvitse ihmetellä miksi mitäkin kannattaa rakentaa, lukee esineestä pieni esitelmä joka kertoo mitä esineellä voi tehdä.

Minecraft kartta ei ole järin iso mutta kuitenkin riittävän iso. Toiselta laidalta toiseen kävelemiseen menee hieman päälle kymmenen minuuttia. Mikäli tila loppuu kesken, kaivaudu syvemmällä tai aloita uusi peli. Peliä aloittaessa on mehdollisuus valita vaikeustaso, joka merkitsee, sitä tuleeko yöllä hirviöitä vai ei. Itselläni ei ollut tarvetta saada hirviöitä mörisemään takapihalleni, joten aloin kahdenkymmenen tunnin jälkeen pelaamaan ilman hirviöitä.

 Parasta Minecraftissa on kuitenkin yhteistyö. Toisten peliin pääsee loikkimaan helposti ja vaivattomasti joko verkon kautta, tai käynnistämällä toisen ohjaimen. Peliä voi pelata samaan aikaan yhdeltä ruudulta neljä pelaajaa. Vaikka olisikin rakentamassa kaverin kaupungissa, on pelaaminen yhtä koukuttavaa kuin omankin talon rakentaminen.

 Olen joskus aikoinani seurannut sivusta ja ihmetellyt, että miksi joku pelaa Minecraftia. Nyt kun minulta kysyttiin sitä samaa, rakentaessani vedenalaiseen lasikaupunkiin vesiliukumäkeä, oli vastaukseni ”Odota hiukan, pitää saada vielä tämä valmiiksi”.

Ghost Recon: future soldier multiplayer.

Leave a reply:

Your email address will not be published.