Monster Hunter 4 Ultimate

Lähiaikoina kaiken huomion muilta peleiltä on vienyt Monster Hunter 4 Ultimate Nintendo 3DS:llä. Kyseessä on viihdyttävä, palkitseva ja monipuolinen peli, joka palkitsee pelaajan, joka antaa sille täyden huomionsa.

Monster Hunter ei päästä pelaajaa helpolla. Peli alkaa valtavalla informaatioähkyllä kertoen ominaisuuksista ja hahmoista. Monster Hunter 4 selittää mielestäni asiat hieman paremmin pelin alussa kuin edellinen MH, mutta syyllistyy myös samoihin ongelmiin pelin alkutaipaleilla. Muistamista ja tutustumista on taas aivan valtavasti. Tämän ei kannata antaa vaikuttaa ylitsepääsemättömältä. Suosittelen tutustumaan pelin ominaisuuksiin rauhassa. Kukaan ei kiellä googlettamista ja Youtuben neuvojen kuuntelemista. Monster Hunter 4 Ultimate on kiehtova peli, joka voi tuntua liian suurelta suupalalta.

Fiilis on loistava kun huomaa omaavansa tarpeelliset vermeet uuden haarniskasetin tekemiseen, joka voi hyvinkin olla se puuttuva palanen seuraavan saaliin kaadossa.

screenshot3

Pelaaja luo itselleen oman metsästäjän ja pienen alkutaistelun jälkeen seikkailu alkaa kylästä yksinkertaisten tehtävien säestyksellä. Monster Hunter 4 sisältää kohtalaisen tutoriaalin, mutta kannattaa olla valmis lukemaan tekstiä, joka on kirjoitettu japanilaisella huumorintajulla. Muutaman tappo, keräys -ja kalastustehtävän jälkeen vastaan asettautuu ensimmäinen, kestävämpi hirviö, joka pitää tietysti kukistaa. Monster Hunter -sarjan tapaan tuota viheliästä petoa pitää jahdata, merkata ja heikentää ennenkuin fanfaarit täyttävät kallion seinämät ja reppua koristaa pedon päänahka. Monster Hunter 4 Ultimate palkitsee metsästäjän ruhtinaallisesti. Parasta on hirviöstä saadut materiaalit, joita käytetään varusteiden päivittämiseen tai uusien tekemiseen. Monster Hunter 4 ei sisällä tasoja tai kykypisteita. Pääpaino on metsästäjän varustuksen parantamisessa. Fiilis on loistava kun huomaa omaavansa tarpeelliset vermeet uuden haarniskasetin tekemiseen, joka voi hyvinkin olla se puuttuva palanen seuraavan saaliin kaadossa.

Monster Hunter 4 Ultimate esittelee uutena ominaisuutena hirviöiden selässä taistelemisen.

Monster Hunter 4 Ultimate toimii hienosti New Nintendo 3DS XL:n oikeanpuoleisella, uudella C-Stick -ohjaussauvalla. Tällä pyöritetään kameraa pelihahmon ympärillä ja pienen totuttelun jälkeen fiilis on loistava. Mahdoton kuvitella palaavansa takaisin edellisen 3DS:n puikkoihin. New Nintendo 3DS XL:n lisätehojen avulla peli latautuu mukavan nopeasti.

screenshot1

Monster Hunterin kontrollit vaativat totuttelua kuin myös taisteluanimaatiot. Aseissa on eroa joka näkyy ja tuntuu, mutta kannattaa opetella pienet suunnitteluoikut, kuten parannusjuoman jälkeinen tuuletusanimaatio, joka kannattaa ajoittaa hetkeen jolloin hirviön hengitys ei tunnu niskassa. Monster Hunter 4 Ultimate esittelee uutena ominaisuutena hirviöiden selässä taistelemisen. Kyseessä pieni lisäominaisuus jo toimivassa taistelusysteemissä.

Audiovisuaalisesti peli näyttää hyvin paljon samalta kuin edellinenkin osa 3DS:llä. New 3DS:n parannettu 3D -efekti mahdollistaa kuitenkin pitempien sessioiden pelaamisen ominaisuutta käyttäen. MH 4 Ultimaten graafinen toteutus on kuitenkin hyvin paljolti samaa tasoa kuin edellisessä osassa. Kuten ennenkin, pelin hirviöt on animoitu taidolla ja niiden liikkeiden opettelu on taitavan metsästäjän perusta.

screenshot2

Verkkopuolen Monster Hunter 4 Ultimate hoitaa mallikkaasti. Pienen latauksen jälkeen olin muiden metsästäjien kanssa tappamassa hirviöitä fiilis aivan katossa. Toki kateus voi iskeä nopeasti kun huomaa verkkokaverin haarniskan olevan valovuosia omaa edellä. Monster Hunter 4 Ultimate on varmasti todella hauskaa viihdettä kaverin kanssa pelaten, vaikka tuntemattomat verkkosoturitkin ovat usein avuliaalla päällä.

New Nintendo 3DS -konsolin C-Stick toimii pelin kanssa loistavasti ja en voisi kuvitella pelaavani Monster Hunteria ilman sitä.

Monster Hunter 4 Ultimate on pitkä peli, jonka parissa tulen viettämään vielä kymmeniä tunteja. Se on kuitenkin monelta osin tuttu peli, jos edelliset osat on kolunut läpi. Se sisältää uusia hirviöitä, mutta myöskin vanhoja. Sama pätee aseisiin ja haarniskoihinkin.

Suosittelen Monster Hunter 4 Ultimaten ostamista varsinkin jos olet uusi pelisarjan parissa. Kyseessä on vaativa peli, joka kuitenkin palkitsee yritteliään metsästäjän omaperäisellä kokemuksella, pelasit sitten yksin tai verkossa. New Nintendo 3DS -konsolin C-Stick toimii sen kanssa loistavasti ja en voisi kuvitella pelaavani Monster Hunteria ilman sitä.

Parasta nyt: 1. Super Mario Odyssey 2. Pillars of Eternity 3. Battlefront 2. Odotan: God of War (PS4). Voit seurata minua myös Twitterissä!

Leave a reply:

Your email address will not be published.