Pelaajan.net testaa: Playstation Vita

Sain käsiini vihdoin Sonyn uuden käsikonsolin, Playstation Vitan. Kyseessä on suurehko laite, viiden tuumaan kosketusnäytöllä varustettuna. Vita on varustettu etu -ja taka kameroilla, kosketustakapaneelilla ja kahdella analogitatilla. Konsolin uumenissa sykkii neliydinprosessori, 512mb järjestelmämuistia ja 128mb videomuistia. Nykyinen järjestelmämuistin määrä mahdollistaa viimein puhechatin pyörittämisen taustalla vaikkapa pelatessa.  Näyttö on erittäin skarppi (960×544 resoluutio) ja reagoi kosketukseen todella hyvin. Analogitatit ovat kohtalaisen pienet varsinkin itselle, mutta ajavat asiansa ja ovat selkeästi parannus. Käyttöjärjestelmä on yksinkertainen ja omasta mielestäni varsin mukava käyttää. Julkaisupelejä on laitteella jo noin kolmisenkymmentä, mm. Uncharted: Golden Abyss.

Muistikortit ovat valitettavasti kohtuullisen kalliita, 4 GB:n kortti maksaa noin 20 euroa, 8GB:n 30euroa ja 16GB:n noin 50 euroa. Vitaan käyvät vain ”PS Vita -muistikortit” ja pelejä saa joko omalla ”kortillaan” tai PS Storesta ostettuna. Tällä hetkellä monet nettikaupat myyvät myös erilaisia tarvikepaketteja Vitalle. Konsolista on kaupoissa kaksi versiota; Wi-Fi -ja Wi-Fi + 3G -versiot (249e ja 299e).

Itse olen kuitenkin varsin mehuissani laitteesta. En ole päässyt vielä kunnolla testaamaan laitteen takakosketuspaneelia pelikäytössä.  Videossa käyn läpi laitetta ja sen käyttöliittymää. Videolle on päässyt myös pieni klippi Rayman Origins -pelistä. Palailen tarkemmin laitteen ominaisuuksiin käytännössä seuraavissa Pelaajan.net testaa -artikkeleissa. Aikomukseni on myös testata paremmin käsikonsolin yleistä käytettävyyttä kavereiden kanssa pelatessa.

Parasta nyt: 1. Super Mario Odyssey 2. Pillars of Eternity 3. Battlefront 2. Odotan: God of War (PS4). Voit seurata minua myös Twitterissä!

Leave a reply:

Your email address will not be published.