Splatoon

Splatoon on Nintendo Wii U:n yksi viihdyttävimmistä nettipeleistä. Verkkomatsit ovat nopeita, viihdyttäviä ja taktisia. Aseissa on vaihtelua ja jokaisen makuun löytyy sopiva tykki, tykkäsit sitten leveäkaistaisesta maalaamisesta tai yksittäisen kohteen nuketuksesta.

Alussa matsaaminen aloitetaan peruspyssyllä, jonka jälkeen avataan monien suosikki tela, jolla maahan saa levempää maalikaistaa.

Splatoonin pointti on pelialueen maalaamisessa oman joukkueen väreillä. Kasuaalissa nettipelissä tämän nimi on Turf War, mutta Rankedissa pelaajien pitää maalata tiettyjä alueita, joilla on tarkoitus saada sadan sekunnin laskin nollaan. Meininki on moninpelissä erittäin hauskaa ja nopeatempoista, mutta ei kuitenkaan hektistä. Splatoon sisältää läjän aseita, jonka lisäksi aseita aukeaa ilmeisesti kehittäjien asettamien rajojen jälkeen. Kehittäjät ilmeisesti halutessaan avaavat peliin uusia aseita, jotka taitavat löytyä jo pelilevyltä. Erikoista. Alussa matsaaminen aloitetaan peruspyssyllä, jonka jälkeen avataan monien suosikki tela, jolla maahan saa levempää maalikaistaa. Erikoismittarin täyttyessä voi myös käyttää aseelle ominaista erikoiskykyä.

splatoon_03

Pelaajat keräävät matseillaan rahaa, jolla voi ostaa käyttöönsä lisää aseita ja varusteita.  Varusteissa ja aseissa on omat ominaisuutensa joka luo Splatooniin kivasti syvyyttä. Pelissä on mukavasti sisältöä avattavaksi, vaikkakin peli voi helposti alkaa toistamaan itseään, jos ei täysin rinnoin nauti grindaamisesta. Tämä kuitenkin pätee monesti yleensäkin moninpeliräiskintöihin. Itselle Splatoon on kuitenkin mukava poikkeus, koska matsit kestävät muutaman minuutin ja sisältävät valtavasti eri tapoja pelata ja maalata alueita.

Splatoon on ehdottomasti hauskinta verkossa, mutta Party Chat -toiminto loistaa poissaolollaan, joka varmasti harmittaa monia.

Splatooniin kuuluu myös yksinpelikampanja, joka sisältää välillä varsin nerokkaitakin pulmia ja muutaman hauskan pomotaistelun. Kampanja on kuitenkin hyvin lyhyt ja se on pelattu läpi erittäin nopeasti. Splatoon on ehdottomasti hauskinta verkossa, mutta Party Chat -toiminto loistaa poissaolollaan, joka varmasti harmittaa monia. Näppärimmät ovat kuitenkin ratkaisseet ongelman vaikkapa käyttämällä Skypeä, joka selvästi näkyy tiettyjä tiimejä vastaan pelatessa. 4v4 -moninpeli on kooltaan loistava ja kentät on osuvasti rakennettu tämän ympärille. Alueissa on kivasti vaihtelua, vaikkakin määrällisesti niitä on niukasti.

Pelin ääniraita alkoi lopulta hieman rasittamaan kymmenien matsien jälkeen. Peli alkaa myös aina samalla TV -osuudella jossa mainostetaan pelin kenttiä, moodeja ja uutta sisältöä, jonka toivoisi jostain saavan skipattua. Hahmojen kimitys on myös harmillista korville. Visuaalisesti Splatoon on mukavan erilainen ja värikäs kokemus, joka sopii Nintendo Wii U:n portfolioon hyvin.

Splatoon on erittäin hauska peli verkossa tai yksinpelinä, mutta sisällön määrä ei täysinäistä hintaa oikeuta. Onneksi kehittäjät ovat sanoneet tuovansa peliin uusia kenttiä ja tykkejä DLC:nä jo tänä kesänä. Moninpelimatsit ovat nopeita ja helposti opittavia, jotka myös vaativat yksilötaitojen lisäksi ryhmätyötä. Hieman harmi, että kaverin kanssa ei voi jutella, joka alleviivaa lisää Nintendon puutteellisuutta verkko-ominaisuuksien kanssa. Splatoon on kuitenkin ehdottomasti kokeilemisen arvoinen peli.

Kuvat: Official

Parasta nyt: 1. Super Mario Odyssey 2. Pillars of Eternity 3. Battlefront 2. Odotan: God of War (PS4). Voit seurata minua myös Twitterissä!

Leave a reply:

Your email address will not be published.