Super Mario Maker

Super Mario Maker on loistava paketti, josta löytyy Super Mario Bros., Super Mario 3, Super Mario World -ja New Super Mario Bros Wii U:n työkalusettejä omien kenttien rakentamiseen. Tästä pelissä on yksinkertaisesti kysymys. Omien ideoiden tuomisesta tasohyppelyn muotoon. Luovuudesta, hauskuudesta yhteisöllisyydestä.

Muutaman kuukauden jälkeen netissä voi olla täysin ainutlaatuisia, mielenkiintoisia luomuksia kun pelin salat on täysin omaksuttu.

Super Mario Maker avaa työkalunsa hieman erikoisesti. Alunperin sisältö avattiin 9 päivän ajan, joka päivä sai auki jotain, kunhan pelasi peliä vähintään kerran per päivä. Nintendo kuitenkin vastasi pelaajien riehumiseen asiasta ja muutti sisällön aukeamisen perustumaan asetettujen blokkien määrään pelikentillä. Kaiken sisällön voi siis avata yhdessä päivässä, jos rakentaa aktiivisesti.

2644002-wiiu_mariomaker_scrn01_e3

Super Mario Maker on luovan pelaajan paratiisi, mutta aivan kaikkea Mario -sisältöä peli ei kuitenkaan sisällä. Myöskään checkpointteja ei voi kenttäänsä laittaa, vaan luomukset on pelattava alusta loppuun kuolematta. Välillä muiden mahdottomia kenttiä pelatessa voi tulla suru puseroon, mutta enemmän aikaa etsimiseen kuluttaen löytyy vaihdokiksi oikeasti hauska ja nerokas kenttä. Näin suuri työkalu vaatii kuitenkin aikaa. Muutaman kuukauden jälkeen netissä voi olla täysin ainutlaatuisia, mielenkiintoisia luomuksia kun pelin salat on täysin omaksuttu. Super Mario Maker ei myöskään täydellisesti kerro, mitä kaikkia yhdistelmiä voi sen työkaluilla tehdä.

Kun kenttänsä on julkaissut nettiin, voi sen jaada kaverille koodin avulla. Ei välttämättä maailman näppärintä, mutta onhan sentään jokin työkalu.

Super Mario Maker sisältää myös valmiita haasteita, mutta itselle ehdottomasti parasta on kenttien luominen. Oikeasti nerokkaiden kenttien tekeminen on kuitenkin vaikeaa ja suunnittelulle kannattaa antaa aikansa. Nettikokoelmat tuntuvat olevan täynnä automaattisesti rullaavia Mario -kenttiä ja täydellisesti ajoitettujen hyppyjen painajaisia. Oikeasti hauskoja ja mukavasti pelaavia kenttiä on vaikea löytää.

Itse olen tainnut julkaista vasta muutaman kentän verkkopelaajien armoille, mutta muita projekteja on tekeillä. Kun kenttänsä on julkaissut nettiin, voi sen jaada kaverille koodin avulla. Ei välttämättä maailman näppärintä, mutta onhan sentään jokin työkalu. Nettikenttiä voi kommentoida ja antaa tähteä ja parhaimmat listataan omassa kategoriassa. Yhteisöllisyys on Nintendon tuntien paljolti varassa näissä ja Miiversen työkaluissa.

Super Mario Maker on loistava paketti ja ansaitsee ehdottomasti ensimmäisen ”Pelaajan.net suosittelee” -mitalin. Se kuitenkin vaatii aikaa ja tarkkaa kättä, koska parhaimmat teokset eivät synny yhdessä yössä vaan tarvitsevat suunnittelun jalon taidon.

Kuvat: Giant Bomb

Pelaajan-Net_Recommend-Badge_w200

 

 

Parasta nyt: 1. Super Mario Odyssey 2. Pillars of Eternity 3. Battlefront 2. Odotan: God of War (PS4). Voit seurata minua myös Twitterissä!

Leave a reply:

Your email address will not be published.