Testissä: The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D

The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D on Zelda – fanien odottama uudelleenjulkaisu, jonka tulemista on toivottu jo muutaman vuoden ajan. Valitettavasti itselle kyseessä on liian omituinen seikkailu, joka ennemmin sekoittaa pään, kun pitää otteessaan.

Link löytää itsensä Hyrulen sijaismaailmasta, eräänlaisesta toisesta ulottuvuudesta, jonka omituinen Majora’s Mask on varastettu ja jota käytetään vallan välikappaleena kutsumaan painajaismainen kuu, joka tuhoaisi maailman silmänräpäyksessä. Ennen tätä on kuitenkin  hypittävä ajassa keräten erilaisia naamareita ja kikkailtava hyvinkin oudoissa ympäristöissä, hyvin unen omaisissa kentissä.

The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D lähtee taas käyntiin hyvin hitaasti, niinkuin monet sarjan pelit. Majora’s Maskin luolastot tuntuivat jo ensimmäisestä lähtien hyvin sekavilta ja mielikuvituksettomilta. Kyseessä on kaikinpuolin hieman outo peli, josta varmasti saa oman Zelda -annoksensa, mutta minun oli vaikea kuvitella, että tämä on juuri se Zelda -peli mitä monet ovat vuosia jo toivoneet uudelleenjulkaistavaksi. Pelin musiikkiraita on pakko nostaa esille, koska kyseessä on ehdottomasti synkimpiä melodioita mitä olen The Legend of Zelda -peleissä koskaan kuullut.

Tämä 3DS -versio tuo mukanaan parannetut tekstuurit, piirtoetäisyydet ja tietysti 3D -efektin, joka toimii varsin nätisti uudella New 3DS -konsolilla. Peli näyttää kaikinpuolin nätiltä, jos sanaa voi näin synkän pelin kohdalla käyttää. En valehtele sanoessani, että Majora’s Mask on paikoitellen pelottavakin peli, jota tukee hyvin häiriintynyt hahmosuunnittelu.

The Legend of Zelda: Majora’s Mask on tervetullut tämän vuoden 3DS -kokoelmaan, mutta minulle se tuntuu kuitenkin taas yhdeltä uudelleenjulkaisulta, joista ollaan saatu kuulla ympäri vuotta 2014 ja joka näyttäisi jatkuvan myös vuoden 2015. Pelinä se on paikoitellen mielenkiintoinen, varsinkin jos on pää täynnä jo perinteisiä Zelda -seikkailuja. Minusta Majora’s Mask on aina ollut omituinen outolintu, johon on hyvin vaikea päästä sisälle ja jonka parissa on hyvin vaikea pysyä, koska se on myös paikoitellen hyvin luotaantyöntävä aikamekaniikkansa ja oudon luolastosuunnittelunsa takia. Kyseessä on myös hyvin vaikea peli, jota käsikonsolilla ei pelata hetki kerrallansa.

The Legend of Zelda: Majora’s Mask jättää hieman karvaan maun, mutta voi hyvinkin olla se peli, jota uudelle New 3DS -konsolillesi kaipaat. Jos haluat kokea minkälainen on erilainen Zelda -peli, niin hanki ihmeessä Majora’s Mask, mutta varaudu hyvinkin toisenlaiseen kokemukseen.

Parasta nyt: 1. Super Mario Odyssey 2. Pillars of Eternity 3. Battlefront 2. Odotan: God of War (PS4). Voit seurata minua myös Twitterissä!

Leave a reply:

Your email address will not be published.