Testissä: LittleBigPlanet 3

LittleBigPlanetin kolmas osa tuo kuvioihin mukaan uusia säkkihahmoja, aseita ja tarinan, mutta peli on myös yhteensopiva pelaajien luomien LittleBigPlanet -ja LittleBigPlanet 2:n  kenttien kanssa. Kokonaisuus on siis varsin mittava, mutta pelinä se tuntuu samalta, hieman löysien kontrollien tasoloikalta mitä ennenkin.

En ole vielä pelannut peliä tarpeeksi antaakseni sille arvosanan, joten päätin kirjoittaa fiilispohjaisen testiartikkelin. LittleBigPlanet -sarjaa on aina vaivannut painottomat kontrollit. Säkkipojan hyppy on ilmava ja oikukas, joka on edellisissä osissa aiheuttanut paljon päänvaivaa ja harmaita hiuksia. LittleBigPlanet 3 jatkaa samalla radalla, mutta uudet hahmot tuovat mukanaan hieman erilaiset fiilikset ohjattavuuteen.

Tarina eteneee hyvin vaihdikkaasti kuten ennenkin, mutta ei sinänsä jaksanut minua taaskaan kauheasti kiinnostaa. LittleBigPlanet 2 oli hyvä peli, mutta eritoten moninpelinä kaverin kanssa. En ole vielä päässyt pelaamaan kolmososaa ”cooppina”, jonka vuoksi yksin pelaaminen on tuntunut vähän tylsemmältä. Kentät ovat kuitenkin olleet pelaamani parituntisen aikana mukavan vaihtelevia ja olen päässyt käyttämään uutta ”Pumpinator” -asetta, jolla voi puhaltaa ja imeä esineitä ja esteitä kentistä.

LittleBigPlanet on aina ollut persoonallisen näköinen videopeli, josta osittain pitää ja samanaikaisesti vihaa. Välinäytöksissä on jotain todella jopa rujoa ja voisin helposti väittää pelin olevan jopa pelottava perheen pienimmille. PlayStation 4:lla peli näyttää toki kivalta, mutta ei mitenkään uskomattomalta. LittleBigPlanetin kauneus on toisenlaista, eikä se niinkään pröystäile partikkeliefekteillä tai muilla graafisilla hienouksilla.

Arvosanani LittleBigPlanet 3:sta pitää odottaa vielä ensi vuoden alkuun, mutta voin näin nopeasti suositella sitä edellisistä osista pitäville, koska kyseessä on hyvin tutun oloinen tasoloikka kasvaneella hahmokaartilla. Pelaa sitä mielummin kaverin tai useamman kanssa saadaksesi siitä täyden ilon irti, jookosta.

Parasta nyt: 1. Super Mario Odyssey 2. Pillars of Eternity 3. Battlefront 2. Odotan: God of War (PS4). Voit seurata minua myös Twitterissä!

Leave a reply:

Your email address will not be published.