The Wolf Among Us – Episode 1: Faith

Telltale Gamesin edellinen The Walking Dead oli viime vuoden kohokohtia ja on kerännyt palkintoja ympäri maailman pelimedioita. The Wolf Among Us ottaa käsittelyyn erilaisen lähdemateriaalin, mutta kuinka hyvin juttu luistaa tällä kertaa?

The Wolf Among Us perustuu Fables – sarjakuviin, jossa satujemme hahmot ovat asuttautuneet ympäri New Yorkia taikuuden piilottamina ihmisiltä. Tarinan päähenkilö on Bigby Wolf eli iso paha susi, joka toimii satuhahmojen seriffinä, jolla on oma, tuttu historiansa muiden satuhahmojen ohessa. Miehestä ei pidetä pätkääkään, vaikka miehen aikeet ovat pääosin hyvät. Kaupungissa kuitenkin tapahtuu väkivaltarikos, jonka selvittämiseen tarvitaan suden tutkijan taitoja. Ensimmäinen episodi on kirjoitettu loistavasti ja vetää paremmin mukaansa kuin esimerkiksi Telltalen The Walking Deadin aloitusjakso.

The Wolf Among Us näyttää Telltalen peliltä ja pelaa kuin yhtiön edelliset seikkailut. Visuaalisesti se on kuitenkin asteen enemmän sarjakuvamaisen film noirin suunnassa ja tunnelmassa. Rauhallinen, paikoitellen tiivistyvä soundtrack nostaa tunnelman kylmiä väreitä tuovaksi kokemukseksi. Pelissä on loistavaa mysteerin tuntua, josta haluaa tietää heti alkumetreillä enemmän. The Wolf Among Us herättää erilaisia tunteita kuin The Walking Dead. Kyseessä on jännäri, joka pitää otteessaan.

Pelin hahmot ovat hauskoja versioita tutuista saduista. Bigby Wolfin kämpillä hengaa porsasveljesten Colin, joka valittaa miehelle talonsa rikkomisesta ja tutkijatoverina roikkuu Lumikki, johon viittaa nimen lisäksi lumihiutale –kuviointi paidan kauluksella. Pelihahmot ovat tyyliteltyjä ja dialogi osuvaa. Pelaajaa pyydetään tekemään keskustelussa valintoja, jotka toiset pelin hahmot muistavat, aivan kuten The Walking Dead –pelissäkin. Osoitinta liikuttamalla tutkitaan ympäristöä ja tiukat tilanteet hoidetaan Quick Time Event –komennoilla. Kyseessä on interaktiivista kerrontaa parhaimmillaan, tiukassa parituntisessa paketissa.

Teknisesti peli kärsii samoista ongelmista kuin The Walking Dead. Peli pysähtelee inhottavasti, jonka toivoisi ehdottomasti olevan tiessään tällä kertaa. Tätä turhauttavaa latailua saadaan nähdä vähän liian usein, mutta on itsestä kiinni kuinka paljon tämän antaa kokemukseen vaikuttaa. Valitettavaa se on joka tapauksessa.

The Wolf Among Us Episode 1: Faith on tiukka paketti täynnä hienosti kirjoitettuja kohtauksia ja suun loksauttavia juonenkäänteitä. Episodi jätti toivomaan pikaisesti lisää varsin herkullisen cliffhangerin jälkeen. Telltale Games on osunut lähdemateriaalin suhteen täysin nappiin. Teknisesti episodi kärsii samoista, ärsyttävistä ongelmista kuin yhtiön edellinenkin mestariteos, mutta suosittelen sen ostamista kädet ylhäällä huutaen.  Vaihtoehtona on koko kauden ennakkotilaus kahdenkympin hintalapulla varustettuna.

Kuvat: Official

Parasta nyt: 1. Super Mario Odyssey 2. Pillars of Eternity 3. Battlefront 2. Odotan: God of War (PS4). Voit seurata minua myös Twitterissä!

Leave a reply:

Your email address will not be published.