Vuosi 2017 – Pillars of Eternity

Vuosi 2017 oli mieletön. Pelaajaa hemmoteltiin kuukausi toisensa perään. Divinity: Original Sin 2:n kohdalla odotan vielä konsoliversiota, mutta CRPG -nälkää rauhoitteli Pillars of Eternity:n  PS4 -versio.

Nippelitietoa hahmoista löytyy enemmän kuin tarpeeksi

Pillars of Eternity on Infinity Engine – tyylinen (Baldur’s Gate), vanhan koulukunnan CRPG, joka on käännetty varsin loistavasti PS4:lle. Hahmonluonnit ovat näissä pelissä paratiiseja, joissa vaihtoehtoja oman hahmon luomiseen on roppakaupalla. Numeroiden viilaamista ja erilaisten kykyjen vertailua. Tein Rangerin, pitkänmatkan jousiampujan. Varsin poikkeuksellista, koska yleensä teen tankin tai jonkinlaisen taistelija-loitsija -hybridin. Ranger sai kaverikseen petin, jonka valikoimasta valitsin suden. Ranger ei varsinkaan alussa damagella retostele, mutta pysyttelee mukavan kaukana ja on suden kanssa oivallinen lisä ryhmään.

Pillars of Eternity viehättää tunnelmallaan

Pillars of Eternity viehättää tunnelmallaan. Musiikit ovat aivan majesteettiset paikoitellen ja henkilökohtaisesti rakastan pelin visuaalista ulosantia: Esirendattuja taustoja täynnä pieniä animioituja, pieniä yksityiskohtia. Taistelu on reaaliaikaista, jonka voi halutessaan keskeyttää ja antaa tiimilleen ohjeita. Hahmoja partyyn mahtuu kuusi.

Pillars of Eternity on vaikea peli, mutta en häpeile sanoakseni, että pelaan sitä Easy -vaikeustasolla, jota pelikin suosittelee, jos tämänkaltaisten roolipelien pelaamisesta on aikaa. Easy etenee mukavasti ja jotkut taistelut vaativat reilusti enemmän pähkäilyä. Keskustelut ovat diippejä tarinoita, jotka on kirjoitettu kirjamaisen kuvailevasti.

Viime vuoteen mahtui muitakin loistavia pelejä joista lisää muissa kolumneissa. Tarkoitus olisi käydä vuoden 2017 -helmiä yksi kerrallaan artikkelien muodossa.

Parasta nyt: 1. Super Mario Odyssey 2. Pillars of Eternity 3. Battlefront 2. Odotan: God of War (PS4). Voit seurata minua myös Twitterissä!

Leave a reply:

Your email address will not be published.